Perseidien tähdenlentoja jopa yksi minuutissa

Uutiset

Viikonlopun öinä on mahdollisuus nähdä paljon tähdenlentoja, jos pilvet eivät ole esteenä. Perseidien tähdenlennot näkyvät tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin.

Perseidi vuonna 2012

Perseidien meteoriparveen kuuluva tähdenlento vuonna 2012.

Viikonlopun öinä on mahdollisuus nähdä paljon tähdenlentoja, jos pilvet eivät ole esteenä.

Perseidien tähdenlennot näkyvät tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin. Meteoriparven aktiivisin vaihe osuu maanantain myöhäisiltaan kello 21.30-23.45. Koko viikonlopun illat ja yöt ovat tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan hyvää tähdenlentojen bongausaikaa.

Perseidit syntyvät pölystä ja sorasta, jota komeetta Swift-Tuttle on jättänyt radalleen. Maapallon kulkiessa pölyvanan läpi osa materiaalista kuumenee ja hehkuu aiheuttaen valoviiruja, joita kutsutaan tähdenlennoiksi. Aktiivisimman vaiheen aikana voi näkyä myös tulipalloja. Perseidien meteoriparvi on saanut nimensä siitä, että sen meteorit näyttävät kaikki tulevan Perseuksen tähtikuviosta.

Parhaimmillaan tähdenlentoja voi näkyä jopa kuusikymmentä tunnissa.

Makuualusta mukaan ja katse taivaalle

Tähdenlentoja on mukavinta havaita selällään makoillen vaikkapa makuualustan päällä. Mitä pidempään taivasta tarkkailee, sitä useampia tähdenlentoja ehtii nähdä. Maassa makaillessa tulee nopeasti kylmä, vaikka elokuun illat yleensä ovatkin lämpimiä. Kannattaa siis pukeutua riittävästi.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat