Työryhmän mietintö: Sastamalan uimahalli auki vuonna 2018

Uutiset

Uusi Sastamalan uimahalli nousee nuorisotalo Pilven tontille ja taustalla on kaupungin kokonaan tai pääosin omistama yhtiö. Uimahallipalvelujen ostaminen alkaa vuonna 2018. Näin tapahtuu, jos uimahallityöryhmän ehdotukset tulevat päätöksiksi. Kaupunginhallitus sai maanantain kokoukseensa työryhmän mietinnön.

Sastamalan uimahalli

Sastamalan uimahallia luonnosteli Arktes Oy vuonna 2008. Kuva: Sastamalan kaupunki / Arktes Oy

Uusi Sastamalan uimahalli nousee niin sanotulle nuorisotalo Pilven tontille ja uimahallipalvelujen ostaminen alkaa vuonna 2018, jos uimahallityöryhmän ehdotukset tulevat päätöksiksi. Kaupunginhallitus sai maanantain kokoukseensa työryhmän mietinnön.

Työryhmä esittää uimahallin sijoituspaikaksi nuorisotalo Pilven tonttia. Aiemmin laadittujen luonnosten mukainen uimahalli vastaa toiminnoiltaan ja laajuudeltaan pääpiirteissään työryhmän käsitystä uudesta uimahallista. Työryhmä kuitenkin katsoo, että toteutukseen tähtäävän suunnittelun yhteydessä huonetilaohjelmaa on syytä vielä tarkastella yksittäisten tilojen käytön ja koon osalta. Esimerkkeinä mainitaan kuntosali, kahvio ja toimistotilat.

Yhtiö hallin taustalle

Työryhmän mielestä on tarkoituksenmukaista, että uimahallin toteuttaa joko kokonaan tai pääosin kaupungin omistama yhtiö. Yksityisen ulkopuolisen rahoituksen mukaan ottaminen harkitaan erikseen yhtiötä perustettaessa.

Uimahalliyhtiön toiminnan käynnistämiseen kaupunki varautuisi osakepääoman sijoittamisella. Työryhmä ehdottaa talousohjelmaan noin miljoonan euron suuruista osakepääomasijoitusta vuodelle 2016.

Uimahallipalveluja 1,1 miljoonalla vuodessa

Vuosittain kaupunki ostaisi yhtiöltä uimahallipalveluja noin 1,1 miljoonalla eurolla. Vastaavasti kaupungilta jäisi pois noin 0,7 miljoonaa euroa nykyisten uimahallien aiheuttamia vuotuisia ylläpitokustannuksia. Uimahallipalvelujen ostaminen uudesta uimahallista aloitettaisiin vuonna 2018.

Kiikassa ja Keikyässä lappu luukulle

Uusi uimahalli tietänee Kiikan ja Keikyän uimahallien sulkeutumista. Ainakaan kaupungin kontolle ne eivät jäisi. Työryhmä ehdottaa, että kaupunki luopuu Kiikan ja Keikyän uimahalleista ja niiden aiheuttamista kiinteistökuluista kokonaan.

Ylläpito palkkatyönä tai ostopalveluina 

Työryhmä ehdottaa, että uimahallin ylläpitoon ja toimintaan tarvittavat palvelut yhtiö hankkii tarkoituksenmukaisella tavalla. Vaihtoehtoja ovat sekä palkkaaminen että palvelujen ostaminen joko yksityiseltä sektorilta tai kaupunkikonsernilta.


Uimahallityöryhmä kokousti useita kertoja 

Sastamalan kaupunginhallitus asetti uimahallityöryhmän tammikuussa.

Työryhmään nimettiin kokoomuksesta Jari Andersson (Päivi Pelttari), sosialidemokraateista Ilmari Nurminen (Jenni Jokinen), keskustasta Pertti Hakanen (Pentti Jarkko), perussuomalaisista Aatto Liukko-Sipi (Vesa Vierre), vasemmistoliitosta Leena Saarela (Kari Oksanen), kristillisdemokraateista Jukka-Pekka Selin (Aimo Mäkinen) ja vihreistä Mika Sillanpää (Eveliina Asikainen). Ryhmän puheenjohtaja on Jari Andersson. Pysyvinä asiantuntijoina toimivat apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Erjo, kehittämisjohtaja Tapio Rautava ja liikuntapäällikkö Veli-Matti Tapio.

Uimahallityöryhmä kokoontui useita kertoja. Näkemyksiä ja käyttökokemuksia ryhmä kävi keräämässä Harjavallan, Euran, Ylöjärven ja Kangasalan uimahalleista.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat