Huvilakausi huipentuu venetsialaisiin

Uutiset

Avatar photo

Lauantaina vietetään mökki- ja veneilykauden päättäviä venetsialaisia. Tapa on levinnyt rannikolta sisämaahan ja myös ilotulitukset ovat yleistyneet. Satakunnassa kuitenkin voimassa on metsäpalovaroitus.

Ilotulitus.

Ilotulitus kuuluu myös venetsialaisiin. Satakunnassa tosin voimassa on metsäpalovaroitus. Kuva: Samuli Kinnari

Lauantaina vietetään mökki- ja veneilykauden päättäviä venetsialaisia.

Pirkanmaalla ei tarvitse ilmoittaa pelastusviranomaisille ilotulitteiden käytöstä lauantaina kello 18-24 haja-asutusalueilla vesistöalueiden välittömässä läheisyydessä. Lupa ei koske taajamia, joissa ilmoitus on tehtävä pelastuslaitoksen viesti- ja johtokeskuksen puhelinnumeroon (03) 565 612.

Satakunnassa voimassa on metsäpalovaroitus. Pelastuslain mukaan metsäpalovaroituksen aikana ilotulitteiden ampuminen ja avotulen tekeminen on kielletty. Jos metsäpalovaroitusta ei olisi voimassa, saisi Satakunnassa ilotulitteita käyttää taajamien ulkopuolella kello 18-02.

· ·

1 kommentti

 1. Ritva Happonen

  31.8.2013 klo 21:29

  Miksi tätä kesäkaudenjuhlaa pitää nyt yht'äkkiä kutsua "venetsialaiseksi" ?? Näitä on vietetty vuosikymmeniä puutarhojen pihoilla ja rannoilla kynttilöiden, ruuasta nauttimisen ja seurustelun merkeissä.

  Tulitukset eivät kuulu suomalaiseen kesäkaudenpäättäjäisjuhlaan. Suomessa on 600 000 koiraa, ja miljoonia muita elikoita, jotka stressaantuvat sodan kaltaisesta metelistä. Suurin osa suomalaisistakaan ei pidä ajatuksesta, että rantoja ja peltoja pitäisi roskata likaisilla hylsyillä ja rakettien muoviosilla. Raketeissa on raskasmetalleja, joista värit saadaan. Lisäksi raketti tarvitsee perkloraattia. Se on kilpirauhasmyrkky, ja paha sikiöille ja lapsille.

  Kiinalaisia raketeja ei pidä kenekään ostaa. TUKES on pistokokeissaan löytänyt niistä lyijyä ja syöpää aiheuttavia aineita. Mutta TUKEShan ei ole kiinnostunut myrkyistä, vaan nimensä mukaisesti vain "turvatekniikasta".

  Uutena vuotena sitten viimeistään huomataan, että kymmenet suomalaiset menettävät silmänsä / kuulonsa / sormensa tai saavat muun vamman.

  Minä sanon EI tulituksille !

Tähän artikkeliin ei voi enää lähettää kommentteja.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat