MAINOS

Karkussa kuvattiin kirkkosarjan pilottijakso

Uutiset

Karkun kirkko

Vasemmalta käsikirjoittaja ja ohjaaja Lasse Verkko, enkeliopas Esko Mäkinen ja kuvaaja Mikko Joona.

Sastamalassa Karkun kirkossa kuvattiin suunnitteilla olevan Suomen kirkot -televisiosarjan ensimmäinen osa.

Pilottijaksossa enkeliopas Esko Mäkinen johdattaa katsojansa satavuotisjuhlaa viettävän Karkun Kristuksen tulemisen kirkon kiehtovaan historiaan. Kuka tietää, miksi Karkun Kristuksen tulemisen kirkko vihittiin kahdesti? Se, ja paljon muuta kerrottiin videon muodossa tuorein kuvin ja äänin, kun kirkkovideosarjan ensimmäinen osa esitettiin Karkun kirkon satavuotisjuhlatilaisuudessa sunnuntaina.

“Sastamalassa oli helppo aloittaa”, sanoo tuotantoyhtiön vetäjä ja sarjan kuvaaja, sastamalalainen Mikko Joona. “Miksi lähteä pidemmälle etsimään kuvauskohdetta, kun kotikaupungissa on kirkkoja tusinan verran?” hän kysyy. Tuotannon teologinen asiantuntija Samuli Suonpää ja Sastamalan seurakunnan kirkko-oppaana toimiva Maiju Vuorenoja kierrättivät tiimin tutustumassa useisiin kirkkoihin.

“Tuotantotiimi valitsi Karkun kirkon, koska sillä on hyvä stoori – ja se ei ollut kaikille ennestään tuttu”, kertoo Samuli Suonpää. “Toki esittelimme tuotantoryhmälle myös keskiaikaiset kirkot, mutta Karkusta löytyi enemmän uutta kerrottava. Karkussa toteutuu draaman kaari, sodasta ja häväistyksestä sovintoon ja siunaukseen. Historia luo uskoa tulevaan” , hän sanoo.

Osallistuminen televisiosarjan suunnitteluun ja kuvaamiseen oli Samuli Suonpäälle uutta. “Olen keskittynyt opiskeluun Helsingissä. Tarkoitus ei ollut hankkia uusia harrastuksia, mutta olihan se hienoa päästä mukaan auttamaan kavereita projektissa, alalla jonka nyt koen omakseni.” Suonpää opiskelee Helsingin yliopistossa ja aikoo valmistua papiksi.

Karkun kirkon erityispiirre on, että sitä suunniteltiin sata vuotta ennen kuin edettiin rakentamiseen asti. Sen jälkeen se on ollut monien historiallisten myrskyjen kohteena, nähnyt sotia, surua, sisua ja kauneutta.

Uuttakin tietoa matkalla kirkon syntysanoista nykypäivään tarjoilee persoonallinen enkeliopas Esko Mäkinen. Hän myös paljastaa, miksi kirkko vihittiin kahdesti.

inTV.fi | Suomen kirkot -sarjan pilottijakso

Enkeliopas Esko Mäkinen.

Enkeliopas Esko Mäkinen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top