MAINOS

Valtio järjestelee omistuksia: Pyhän Henrikin saarnahuone Kokemäellä Senaatti-kiinteistöille

Uutiset

Samuli Kinnari

Museoviraston hallinnassa oleva kulttuurihistoriallisesti arvokas valtion kiinteistövarallisuus siirtyy vuodenvaihteessa Senaatti-kiinteistöille ja Metsähallituksen luontopalveluille.

Senaattikiinteistöille siirtyy muun muassa Pyhän Henrikin saarnahuone Kokemäellä. Metsähallitukselle siirtyy muinaisjäännöksiä ja raunioita. Näiden joukossa on Liekosaaren hautapaikka Sastamalassa. Mainitut kohteet on luokiteltu strategiseksi kulttuuri- ja nähtävyyskohteeksi.

Museoviraston kiinteistövarallisuuden siirto perustuu valtion kiinteistöstrategiaan. Siirrettävä kiinteistövarallisuus on luokiteltu valtion omistuksen kannalta strategisiin ja ei-strategisiin omistuksiin. Strateginen kiinteistövarallisuus on sellaista, jonka omistus on välttämätöntä pitää valtiolla ja valtion liikelaitosten omistajahallinnassa. Ei-strateginen kiinteistövarallisuus voidaan luovuttaa muiden toimijoiden omistukseen luovuttamista koskevaa lainsäädäntöä noudattaen.

Kiinteistöjen hallinnan siirron jälkeenkin Museovirasto toimii kulttuuriperinnön ja -ympäristön suojelusta, restauroinnista ja konservoinnista sekä muinaisjäännösten hoidosta ja valvonnasta vastaavana asiantuntijaviranomaisena.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top