Yksityistieasiat pöydälle Sastamalan maaseutulautakunnassa

Uutiset

Soratie

Soratie.

Sastamalan maaseutulautakunta käsitteli tiistai-illan kokouksessaan kaupungin hoidossa olevien yksityisteiden irtisanomista ja yksityisteiden kunnossapitoavustusperiaatteita. Molemmat asiat jäivät pöydälle.

Kaupungin hoidossa on Sastamalassa 33 yksityistietä, joita on yhteensä 110 kilometriä. Kalenterivuoden kerrallaan voimassa olevat sopimukset jatkuvat, ellei niitä irtisanota vähintään kolme kuukautta ennen seuraavan kalenterivuoren alkua.

Maaseutuosaprosessin menoja on laskettu säästyvän noin 20 000 euroa vuodessa, vaikka se suorittaisi irtisanottaville yksityisteille avustusta 1 000 euroa kilometriltä vuonna 2015.

Puheenjohtaja Ilkka Naatula (kok.) ehdotti keskustelun kuluessa, ettei kaupungin hoidossa olevia yksityisteitä irtisanota, koska tästä mahdollisesti saatavien säästöjen suhdetta kerrannaisvaikutuksiin ei ole selvitetty. Kerrannaisvaikutuksilla Naatula viittasi yritystoiminnan edellytysten turvaamiseen laajassa maaseutukaupungissa ja Sastamalan houkuttelevuuteen asuinpaikkana. Säästöihin pyrkimistä hän esitti siten, että tarkistetaan kaupungin hoidossa olevien tiekuntien pisteykset ja kartoitetaan läpikulkutiet sekä tarkastelun pohjalta päätetään hoidon kriteereistä ja muista avustusperiaatteista.

Asia jäi pöydälle, sillä lautakunta hyväksyi äänin 6-3 maaseutujohtaja Katariina Pylsyn muutetun ehdotuksen käsittelyn siirtämisestä. Sen jälkeen esityksen kunnossapitoavustusperiaatteiden käsittelyn siirtämisestä lautakunta hyväksyi yksimielisesti.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top