Akseli Gallen-Kallelan juhlavuoteen valmistaudutaan Sastamalassa

Uutiset

Taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan syntymästä tulee ensi vuonna 150 vuotta.

Taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan syntymästä tulee ensi vuonna 150 vuotta.

Juhlavuotta varten on Sastamalassa perustettu työryhmä suunnittelemaan ja toteuttamaan juhlavuoden ohjelmaa. Työryhmään kuuluvat vetäjänä kulttuurijohtaja Arja Valtonen sekä muina jäseninä Marja-Liisa RönkköMaija-Liisa TenhunenOuti MetsoMaiju VuorenojaBirgit P. Jaakola ja Saana Ollila. Juhlavuoden valmisteluissa käytetään työryhmän lisäksi muita asiantuntijoita ja verkostoja.

Akseli Gallen-Kallela vietti lapsuutensa Jaatsin tilalla Tyrväällä. Hän oli Suomen merkittävimpiä taidemaalareita. Gallen-Kallelan huomattavia nuoruudentöitä on viimeisenä Tyrvään kesänä syntynyt Poika ja Varis. Teos kuuluu Ateneumin taidemuseon kokoelmiin.

Juhlavuosi on valtakunnallinen, mutta ohjelmassa ja tapahtumissa pyritään huomioimaan etenkin Sastamalan kaupungin asukkaita.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat