Jari Andersson edistämässä koulutusyhteistyötä Kiinan kanssa

Uutiset

Finland-China Education Association on edistänyt merkittävästi Suomen mainetta koulutuksen saralla ja avannut Kiinaan koulutusviennin.

Jari Andersson.

Jari Andersson.

Finland-China Education Association on edistänyt merkittävästi Suomen mainetta koulutuksen saralla ja avannut Kiinaan koulutusviennin.

National Institute of Educational Sciensis of China ja FICEA allekirjoittivat Pekingissä strategisen yhteistyösopimuksen. Se kattaa muun muassa kiinalaisten opettajien koulutuskeskittymän perustamisen Suomeen, Suomen peruskoulutuksen tutkimuskeskuksen perustamisen Kiinaan ja kansainvälisten suomalais-kiinalaisten koulujen perustamisen.

Guangming Dailyn mukaan FICEA:n hallitukseen kuuluva Sylvään koulun rehtori Jari Andersson mainitsi sopimuksen merkitsevän, että Kiina ja Suomi ovat aloittaneet yhteisen matkan koulutuksen saralla. Kiinan kansallinen media ja useat paikallislehdet uutisoivat vierailusta ja suomalaisesta koulutuksesta laajalti. FICEA vieraili Kiinassa huhtikuun lopulla.

Jari Andersson allekirjoitti myös Sylvään koulun ystävyyskoulusopimukset kahden paikallisen koulun kanssa. Sopimusten mukaan Sylvään koulu sekä Dalian Experimental Primary school ja No. 18 Middle School of Beijing tulevat tekemään läheistä yhteistyötä esimerkiksi opettajankoulutuksen, oppilasvaihdon ja opetuksen kehityksen saralla.

FICEA:n hallitukseen kuuluu myös Sastamalan koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja, rehtori Antti Lahti.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat