ILMOITUS

Salakuljetettuja juurtujia Pukstaavissa

Uutiset

Samuli Kinnari

Emigranttipuutarha

Emigranttipuutarhan kasveja.

Sastamalassa Pukstaavin galleriaan, museoon ja puutarhaan levittäytyvä kesänäyttely kertoo ruukkupuutarhan ja taiteilijakirjojen avulla juurtumisesta sekä maamme kulttuurin ja kasvuston monimuotoisuudesta.

Suomen taiteilijaseuran 150-vuotissyntymäpäivien kunniaksi taidenäyttelyjä järjestetään valtakunnallisissa erikoismuseoissa ympäri maan. Pukstaavin näyttely rakentuu Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin taiteilijakirjaan perustuvan Paperittomien puutarhan ympärille. Paperittomien puutarha esittelee valikoiman kasveja, jotka taiteilijat ovat salakuljettaneet Suomeen Euroopan unionin ulkopuolelta.

Pukstaavin puutarhassa on esillä Hammin ja Kamangerin toiseen taiteilijakirjaan pohjaava Emigranttitarha. Se tutustuttaa puutarhoihimme Aasiasta, Etelä- ja Pohjois-Amerikasta sekä Afrikasta kotiutuneisiin koriste- ja hyötykasveihin. Näyttelyvieraat voivat kuunnella myös kasvien ääniä. Samaan kulkeutumiseen liittyvät näyttelyssä nähtävät Dzamil Kamangerin perinteisellä iranilaisella helmikirjontatekniikalla toteuttamat passit, jotka kuuluvat sarjaan All fake passports are handicraft, too.

Tatjana Bergelt, Tizzi Fibin, Melek Mazicin ja Alexander Reichsteinin taiteilijakirjat täydentävät teemaa. Kirjat heijastavat taiteilijoiden erilaisia taustoja ja tulkintojaan uudesta kotimaastaan.

Taiteilijakirjat ovat käsin tehtyjä taideteoksia tai pienen painoksen painotuotteita, jotka saavat innoituksensa kirjasta tai kirjamuodosta.

Pukstaavin kesänäyttely on avoinna 6. syyskuuta saakka.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top