ILMOITUS

Työttömyysluvut synkkenivät

Uutiset

Samuli Kinnari

Satakunnassa ja Pirkanmaalla työttömien määrä lisääntyi heinäkuussa.

Työttömänä oli Satakunnassa 13 900 työnhakijaa, mikä on 1 200 enemmän kuin vuosi sitten. Pirkanmaalla työttömiä oli 36 700, jossa kasvua on yli 3 200 henkilöä.

Heinäkuun lopussa työttömyysprosentti oli Huittisissa ja Säkylässä 8,1, Köyliössä 8,5, Punkalaitumella 10,5, Sastamalassa 11,4, Kokemäellä 12,4 sekä Laviassa 12,6 prosenttia.

Huittisten, Säkylän ja Köyliön työttömyysprosentit ovat Satakunnan alhaisimmat. Pirkanmaalla Sastamalan ja Punkalaitumen muodostaman Lounais-Pirkanmaan 11,3 prosentin työttömyysaste on seutukunnista matalin, vaikka Lounais-Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi eniten. Punkalaitumen työttömyysprosentti on maakunnan kolmanneksi pienin.

Pirkanmaan ELY-keskus kertoo, että työllisyyslukujen synkkeneminen kesällä johtuu suurimmalta osalta työttömien työnhakijoiden määrän kausiluontoisesta lisääntymisestä. Myös taloustilanne aiheuttaa omalta osaltaan sen, että työttömien työnhakijoiden
määrä kasvaa normaalia kausivaihtelua nopeammin. Lisäksi työttömyyden kesto lisäksi pitkittynyt.

Työttömyysprosentti oli Satakunnassa sama kuin koko maassa keskimäärin eli 13,4 prosenttia. Pirkanmaalla työttömänä oli 15,2 prosenttia työvoimasta.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top