MAINOS

Puolukkaa keskimääräistä paremmin, paikoin jopa runsaasti

Uutiset

Samuli Kinnari

Etelä- ja Keski-Suomessa puolukka kypsyy poimittavaksi kahden viikon aikana. Metsäntutkimuslaitoksen mukaan sato asettuu keskinkertaisen ja runsaan välimaastoon.

Tutkimusmetsien koeruuduilla sato on osoittautunut vaihtelevaksi. Puuston suojassa harvennetuissa tai harvapuustoisissa mäntymetsissä puolukkaa on paikoin runsaasti. Kuivilla kasvupaikoilla, erityisesti avohakkuualueiden mätäspinnoilla, marjat ovat kuitenkin usein kuivuneet ja jääneet pieniksi. Lisäksi kesäkuun kylmä sääjakso aiheutti sen, että osa kukista paleltui ja pölytys epäonnistui.

Koeruutujen laskennat enteilevät hehtaarisadoksi 28 kiloa. Se on samaa luokkaa kuin viime vuonna. Eräään tutkimusmetsän viiden koeruudun keskiarvona kalkuloitiin puolukkaa peräti 140 kiloa hehtaarilta. Tällaisia supersatoja lupaavia kasvupaikkoja on kuitenkin Metlan mukaan vähän.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top