MAINOS

Merkittävä lahjoitus Rudolf Koivun ystäviltä Suomen kirjainstituutin säätiölle

Uutiset

Rudolf Koivun ystävien lahjoitus

Lahjakirjaa allekirjoittamassa Suomen kirjainstituutin säätiön hallituksen puheenjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt ja Rudolf Koivun ystävien puheenjohtaja Mirja Tapio. Takana Suomen kirjainstituutin säätiön hallituksen jäsen Hannu Nikkilä ja Rudolf Koivun ystävien varapuheenjohtaja Johanna Kurkikangas.

Rudolf Koivun ystävät ry on lahjoittanut kokoelmansa Suomen kirjainstituutin säätiölle. Lahjakirjan allekirjoitustilaisuus oli Sastamalan seudun museolla.

Lahjakirjan allekirjoittajat ovat Rudolf Koivun ystävien puheenjohtaja Mirja Tapio ja varapuheenjohtaja Johanna Kurkikangas sekä Suomen kirjainstituutin säätiön puolesta puheenjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt ja hallituksen jäsen Hannu Nikkilä.

Kokoelmaan kuuluu arviolta muun muassa neljätoista originaalia öljymaalauksista ja Rudolf Koivun nuoruuden ajan töistä, 3 000 korttia, 328 kirjaa, 20 kalenteria, sekä Lumikuningatar-juliste ja 19 muuta julistetta. Lisäksi on seitsemän hyllymetriä lehtikansioita sekä pieni laatikolllinen ja viisi kansiollista sekalaista aineistoa, kuten Joka lapsen aakkoskannet, muistokirja, palapelejä, erilaisia vihkoja, konvehtirasia, kirjekuori, kirjalaatikko, cd-levyjä, muovailuvahapaketin etiketti, magneetteja, väriliituja, painolaattoja, tulitikkurasia, kouluopetukseen tarkoitettuja pelejä esimerkiksi 1940-luvulta, kaunokirjoitusvihkoja ja koulutauluja.

Suomen kirjainstituutin säätiö vastaanottaa kokoelman kokonaisuudessaan täysin omistus- ja muin oikeuksin.

Yhdistyksen toiminta jatkuu, Rudolf Koivua juhlitaan

Rudolf Koivun ystävien toiminta jatkuu edelleen ja yhdistys harjoittaa sääntöjensä mukaista toimintaa yhteistoiminnassa Suomen kirjainstituutin säätiön kanssa. Yhdessä yhdistys ja säätiö ovat entistä vahvempia tekemään Rudolf Koivua, hänen elämäntyötään ja tuotantoaan tunnetuksi myös tuleville sukupolville. Pysyvän Rudolf Koivu -näyttelyn toteutuminenkin saattaa olla lähellä.

Tänä vuonna Rudolf Koivun syntymästä tulee kuluneeksi 125 vuotta. Merkkipaalua juhlistetaan Pukstaaviin tulevalla näyttelyllä ja juhlaseminaarilla. Näyttely levittäytyy eri puolille Pukstaavia tilallisina installaatioina, joissa voi astua sisään Koivun satumaailmaan ja asettua jonkin satuhahmon rooliin. Esille tulee myös originaaliteoksia. Näyttelyarkkitehtina on Alexander Reichstein, joka on pitkään tutkinut Koivun kuvituksia. Juhlaseminaarissa Koivu-intohimostaan kertoo muun muassa tietokirjailija Ervo Vesterinen.

Rudolf Koivun ystävät on perustettu Vammalassa vuonna 1992 vaalimaan Rudolf Koivun taiteellista perintöä. Vuosien varrella yhdistyksen kokoelman kartuttamisesta ja hoitamisesta on vastannut kotiseutuneuvos Esko Pietilä.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top