MAINOS

Kokemäenjoen tulvasuojelu alkaa Pirkanmaalta

Uutiset

Samuli Kinnari

Järvien säännöstelyllä Pirkanmaalla voidaan merkittävästi pienentää Kokemäenjoen kevään tulvavirtaamia ja vähentää tulvariskejä. Esimerkiksi Huittinen on nimetty merkittäväksi tulvariskialueeksi. Suurin osa Kokemäenjoessa virtaavasta vedestä tulee Pirkanmaan järvistä.

“Tulvariskien hallintasuunnitelmassa otetaankin esille yhtenä toimenpiteenä viranomaisten ja säännöstelijöiden tulvatilannetoiminnan tehostaminen. Toisena esitetään tulvakarttojen laatimista myös Pirkanmaan säännöstellyille järville, mikä parantaa vesistöalueen kokonaistulvariskien hahmottamista”, sanoo ylitarkastaja Diar Isid Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kokemäenjoen alaosan tulvariskien ehkäisemiseksi tarkasteluun on otettava mahdollisuus pidättää tulvavesiä järviin. Lisäksi nostetaan esille tarve selvittää vesien pidättämismahdollisuuksia Punkalaitumenjoen
valuma-alueella Huittisten jäätulvariskien pienentämiseksi.

Ehdotuksesta Kokemäenjoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelmaksi voi antaa palautetta maaliskuun loppuun saakka.

Ehdotus Kokemäenjoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelmaksi

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top