ILMOITUS

“Tällä systeemillä ei ole järkeä laittaa lukiokoulutusta yhteen”

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalan koulutuskuntayhtymän toimialueella tehty lukioselvitys on valmistunut. Se nähdään jatkohankkeille ja suunnitelmille hyvänä pohjana, vaikka hallituksen suunnittelemat toisen asteen koulutuksen lakiesitykset kaatuivatkin viime eduskunnan loppumetreillä.

Pirkanmaan liiton hallintojohtaja Petri Pikkuaho selvitti Saskyn alueella lukiokoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen yhteistyömahdollisuuksien lisäämistä ja koulutuksen kehittämistä.

Kuntien toive on saada mahdollisimman pian muutosta koulutuksen nykytilanteeseen. Rahoitusta on pienennetty, mutta toimintamalleja ei ole muutettu.

Rahoituksen sekavuus ja vanhakantaisuus vaikeuttaa Saskyn alueella laajemman yhteistyön aloittamista.

“Oppilaita ei saisi olla yli 200, koska silloin pienten lukioiden korotettu valtionosuus häipyy. Tällä systeemillä ei ole järkeä laittaa lukiokoulutusta yhteen”, sanoo Petri Pikkuaho.

Kansalaisopistojen fuusioituminen olisi hankalaa

Selvityksessä tutkittiin myös vapaata sivistystyötä. Sen osalta kävi ilmi, että fuusioituminen ja yhteisen organisaation perustaminen olisi hankalaa. Toimintatavat ja tilat kunnissa ovat hyvin erilaisia. Vapaaseen sivistystyöhön kuuluvat muun muassa kansalaisopistot.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top