ILMOITUS

Vuoden maaseutuhenkilö on Maarit Tiittanen

Uutiset

Samuli Kinnari

Maahanmuuttajat kylille

Vanttilan Muovi oli yksi maahanmuuttajia työllistäneistä yrityksistä Punkalaitumella. Kuvassa Ilpo Mikkonen, Taw Nying, Ilkka Mikkonen ja Maarit Tiittanen.

Pirkanmaan Vuoden maaseutuhenkilöksi on valittu Maarit Tiittanen Punkalaitumelta. Hän toimi hanketyöntekijänä Punkalaitumen kunnan Maahanmuuttajat kylille -hankkeessa. Työ jatkuu edelleen kunnan omana toimintana.

Maahanmuuttajat kylille oli Leader-rahoitteinen kehittämishanke Joutsenten reitillä. Hanke kohdistui Punkalaitumella asuviin maahanmuuttajiin, työnantajiin, kyläyhdistyksiin ja muihin vapaaehtoistoimijoihin.

Maarit Tiittasen kiitetään sinnikkyydellään, innovatiivisuudellaan ja ihmissuhdetaidoillaan saaneen valtavasti inhimillistä hyvää aikaan maahanmuuttajien kotoutumiseen ja elämään kokonaisuutena. Monet ovat saaneet vakituisia työpaikkoja ja sitä kautta pystyneet hankkimaan myös omia koteja. Perusteluissa todetaan, että Maarit Tiittanen on tehnyt työtä suurella sydämellä ja lämmöllä. Kulttuurien välisiä ennakkoluuloja on Punkalaitumella murrettu omaperäisesti, muun muassa Duudsonit tuli taloon –ohjelmassa.

Hanke palkittiin Joutsenten reitin vuoden hankkeena 2012 ja myös Satakunnan Maaseutugaalassa kehityshankkeiden sarjassa.

Pirkanmaan Vuoden kyläksi valittiin Kangasalan Kuohenmaa. Maaseudun tiennäyttäjinä palkittiin Jukka Mattsson Urjalasta ja Anne Kyrönviita Parkanosta. Tunnustukset jaettiin edellisessä Vuoden kylässä Pinsiön Kissanpäivillä.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top