Kiertotalouden mahdollisuuksista puhutaan Punkalaitumella

Uutiset

Samuli Kinnari

Ilkka Herlin

Ilkka Herlin on myös Cargotec Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja.

Punkalaitumella keskustellaan perjantaina kiertotalouden mahdollisuuksista. Kunnantalolla kello 15 alkavassa tilaisuudessa on mukana Baltic Sea Action Groupin ja Soilfood Oy:n hallitusten puheenjohtaja Ilkka Herlin. Hän on jo pitkään tehnyt Itämeri-työtä ja vaikuttanut erityisesti maatalouden sivuvirtojen hyödyntämiseen tähtäävän kiertotalouden kehittämisessä Suomessa.

“Kiertotalous ei ole tuhlaamista, vaan säästämistä. Ravinteiden kestävästä kierrosta hyötyy ihminen, ilmasto ja Itämeri. Välttämättömyys ympäristön kannalta voi olla myös taloudellisesti järkevin vaihtoehto viljelijälle – päästö kääntyy säästöksi ja ongelma raaka-aineeksi”, taustoittaa Ilkka Herlin.

Punkalaidun teki vastikään BSAG:lle Itämeri-sitoumuksen ravinteiden kiertotalouden kehittämiseksi. Kunnassa on toteutettu myös bioenergian tuotantoon tähtäävä energiaomavaraisuushanke. Biomassojen ja lantapohjaisten bioenergiantuotantoratkaisujen toteuttamista pyritään jatkamaan lähivuosien aikajänteellä.

Iltapäivän avoin keskustelutilaisuus on tarkoitettu erityisesti maataloustuottajille ja elinkeinoelämän edustajille.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top