Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttelyssä saa katsoa ja koskea

Uutiset

Punkalaitumella Talonpoikaismuseo Yli-Kirralla esitellään vanhoja maalaistalon työtapoja.

Punkalaitumella Talonpoikaismuseo Yli-Kirran miljöössä vietetään lauantaina ja sunnuntaina Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttelyä. Noin viiden hehtaarin museoalueella esitellään vanhoja maalaistalon työtapoja talkoovoimin ja lukuisin eri tavoin.

Ohjelmassa ovat muun muassa puinti- ja kyntönäytökset sekä traktoriparaati. Plankkusahan, klapikoneen ja pärehöylän toiminta tulee myös tutuksi. Lisäksi on kasvivärjäystä, kehräystä ja matonkudontaa. Kakkoa paistetaan ulkouunissa, saippuaa ja punamultamaalia keitetään sekä punotaan köyttä. Riukuaitaa ja pärekattoakin syntyy.

Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttely on järjestetty yhtäjaksoisesti vuoden 1992 kesästä lähtien. Koiramäen talonakin tunnettu Yli-Kirra esittäytyy tapahtumassa toiminnallisena museona, jossa esineisiin ja koneisiin saa koskea.

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra, Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttely, 4.-5.7. klo 10-17. Tapahtumaan on pääsymaksu.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat