Honpumetin Honkalat Maakunnalliset Vuoden Yrittäjät

Uutiset

Honpumet Oy:n Heimo ja Matti Honkala ovat Maakunnalliset Vuoden Yrittäjät vuosimallia 2015. Heidät palkittiin lauantaina Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Yrittäjäjuhlassa, jota vietettiin Lempäälän Ideaparkissa.

Yhden miehen toiminimestä kasvoi 40 henkilöä työllistävä yritys

Maakunnallisen vuoden yrittäjä -palkinnon saaneen Honpumet Oy:n tarina on upea kasvutarina. Maatalon isännän Matti Honkalan lisäelinkeinona puutöistä 1980-luvun alussa alkanut toiminta on kasvanut huimasti vuosien kuluessa. Yhden miehen toiminimestä alkanut yritystoiminta on laajentunut yli 40 henkeä työllistäväksi yritykseksi.  

“Pieni maatila antoi aikanaan kyllä leivän pöytään, mutta leivän päälle siitä ei jäänyt juuri mitään. Isämme Matti Honkala, joka oli myös taitava kirvesmies, halusi tienata hieman ylimääräistä ja aloitti yritystoiminnan valmistamalla aluksi puulaatikoita yritysten kuljetustarpeisiin”, kertoo yhdessä veljensä kanssa isänsä elämäntyötä jatkava Heimo Honkala. Hän toimii yrityksen hallintojohtajana ja hänen veljensä, isänsä nimen perinyt Matti Honkala, on yrityksen toimitusjohtaja.

Honpumet toimii Sastamalan Mouhijärvellä. Yrityksen nimi muodostuu sanoista Honkalan Puu ja Metalli, mutta toiminta on nykyisin keskittynyt metalliin ja tarkemmin sanottuna alumiiniin. Yritys toimii sataprosenttisesti tilauskonepajana.  

Sukupolvenvaihdos yrityksessä toteutettiin vuosituhannen vaihteessa. Honkalat uskovat vahvasti, että muutoksessa pärjäävät parhaiten ne, jotka ovat itse mukana tekemässä sitä.

“Ensimmäisessä aallossa olevat pärjäävät, ja meillä on vahva halu olla eturintamassa. Olemme aina halunneet pitää konekantamme huipputasolla, sillä ilman hyviä koneita homma ei toimisi. Jatkuva uudistuminen on erittäin tärkeää”, Heimo Honkala toteaa.  

Honpumetin tuotanto koostuu yksittäisistä kappaleista ja piensarjoista, joiden pääasiallisena materiaalina toimii alumiiniprofiili. Yrityksen monipuolinen konekanta vastaa tehokkaasti erilaisten kappaleiden valmistushaasteisiin, ja nykyisellä kapasiteetilla yritys valmistaa tuotteita, joiden pituudet vaihtelevat 2,7 ja 13 500 millimetrin välillä ja painot grammoista satoihin kiloihin. Yrityksen nykyisiä yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Purso Oy, Sapa Profiilit Finland ja Promeco Group.

Toimitilaa yrityksellä on 4 000 neliötä. Osakkaina ovat Heimo Honkala, Matti Honkala, Salla Samula, Jarno Pirhonen ja Janne Ahonen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top