Satakierron osakkeiden ostaminen äänestytti Huittisten kaupunginhallitusta

Uutiset

Huittisten kaupunginhallitus päätti ostaa Satakierto Oy:n osakkeita Euralta, Säkylältä ja Köyliöltä. Taustalla on Satakierron ja Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n valmisteilla oleva fuusio.

Huittisten kaupunginhallitus päätti äänin 5-3 ja 1 tyhjä ostaa Satakierto Oy:n osakkeita Euralta, Säkylältä ja Köyliöltä.

Taustalla on Satakierron ja Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n fuusio. Satakierron omistajakuntien omistusosuudet on saatettava vastaamaan yhdistymissopimuksen mukaista osakeomistusta, joka on määritetty asukaslukuperusteisesti. Huittisten omistusosuus Satakierrosta on ollut 2,8 prosenttia, kun asukasluvun mukainen osuus Satakierron omistajakuntien väestöstä on 35 prosenttia.

Nyt hyväksyttyjen kauppojen myötä Huittinen käyttää Satakierron osakkeisiin tänä vuonna yhteensä noin 710 000 euroa. Kaupungin osuus omasta pääomasta uudessa yhtiössä on noin 410 000 euroa. Hankinnan seurauksena kaupungille tulee kirjanpidollista tappiota noin 345 000 euroa. Vuonna 2008 Huittinen osti Satakierron osakkeita reilulla 45 000 eurolla.

Kaupunginhallituksessa Seija Multanen esitti Simo Riuttamäen kannattamana, että Satakierron osakkeita ei osteta. Äänestyksessä ostamisen kannalla olivat Aimo Lepistö, Outi Kontio, Jari Maine, Asko Ritakallio ja Maarit Säilä. Multasen esitystä kannatti hänen ja Riuttamäen lisäksi Pekka Kankaanpää. Tyhjää äänesti Helena Manninen.

Keskustelun aikana hallitus äänesti ensin asian käsittelyn jatkamisesta äänin 7-2.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat