Kattorahoista värikäs keskustelu Sastamalan valtuustossa

Uutiset

Sastamalassa Sylvään koulua saneerataan ja kaupungintalon katto korjataan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi tälle vuodelle 420 000 euron lisämäärahan.

Sylvään koulun vesikaton uusimisen ja muutostöiden kustannusarvio on 2,1 miljoonaa euroa, josta tälle vuodelle kohdistuu 1,8 miljoonaa. Aikaistettuun kaupungintalon kattoremonttiin varattiin 500 000 euroa. Varilan koulun peruskorjaus- ja laajennushanke puolestaan on tarkastelun alla löytyneiden epäpuhtauksien vuoksi.

Kaupunginvaltuusto kävi pykälässä vilkkaan ja värikkään keskustelun, joka jatkui reilun pari tuntia.

Päätökseen valtuusto liitti Pauli Pietilän (kesk.) esittämän toivomusponnen, jonka mukaan “alueiden elinvoimaisuuteen ja tasa-arvoisuuteen vedoten Sylvään koulun korjauksella ja lisätiloilla ei saa olla mitään vaikutusta kouluverkkopäätökseen”.

Toivomusponnesta valtuusto oli ajautua äänestykseen ja kokouksen lopulla jopa pykälän avaamiseen. Pentti Haapahuhta (ps.) käytti pontta vastustaneen puheenvuoron. Kokouksen lopulla heräsi keskustelu, menikö ponnen hyväksyminen oikein. Aatto Liukko-Sipi (ps.) katsoi, ettei ollut saanut puheenvuoroa ja ilmoitti, että olisi tukenut Haapahuhtaa. Tilanne laukesi lopulta siihen, että osapuolet tyytyivät tehtyyn päätökseen.

Kari Kaaja (kok.) esitti koko saneerauslistan viemistä uuteen käsittelyyn. Kannatuksen puutteessa esitys raukesi.

Alla oleva video käynnistyy noin kohdasta 2:15:45, josta alkaa pykälän päätöksenteko. Jälkikeskustelu käydään noin kohdasta 2:31:35 eteenpäin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top