MAINOS

Vuorokausi vastaanottokeskuksessa maksoi 66 euroa

Uutiset

Turvapaikanhakijoiden vastaanotto oli Maahanmuuttoviraston suurin menoerä viime vuonna.

Majoitusvuorokausi vastaanottoyksikössä maksoi keskimäärin 66 euroa henkilöltä. Keskihinta lasketaan kokonaiskuluista, joihin kuuluvat esimerkiksi tilavuokra, kiinteistöhuolto, työtekijöiden palkat, materiaalikulut, palvelut ja asukkaille maksettava vastaanottoraha.

Keskihinta per henkilö on enemmän kuin pitkänajan keskiarvo 43 euroa tai tavoite 37 euroa.

Aikuisten ja perheiden vastaanottokeskusten keskimääräiset kustannukset olivat 63 euroa henkilöltä vuorokaudessa, alaikäisyksiköiden puolestaan ryhmäkotien osalta 168 euroa ja tukiasumisyksiköiden osalta 94 euroa. Alaikäisyksiköiden kustannuksia nostavat vastaanotto- ja lastensuojelulakeihin kirjatut vaatimukset henkilöstömääristä. Esimerkiksi 15-vuotiaille ja nuoremmille tarkoitetuissa ryhmäkodeissa yhtä asiakasta kohden on yksi työntekijä.

Säilöönottoyksiköiden keskimääräinen vuorokausi maksoi 227 euroa henkilöltä.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top