Höyry toi Thermisolille palkinnon Vuoden ympäristöteosta

Uutiset

Sastamalan Vuoden ympäristötekopalkinto on myönnetty Thermisol Oy:lle. Palkinto tuli siirtymisestä biopolttoaineella tuotettuun höyryyn.

Paikkakunnalla pitkään toiminut Thermisol ryhtyi käyttämään kotimaisella biopolttoaineella tuotettua höyryä raskaan polttoöljyn sijaan. Putki oli 1,2 miljoonan euron investointi. Höyryenergia Thermisolille tulee Advenin kaukolämpölaitokselta.

Merkittävä ympäristöarvo

Höyryyn siirtymisellä on iso ympäristöarvo. Raskas polttoöljy tuotti ilmaan rikkiä ja öljyrekat aiheuttivat melua. Putken myötä Lousajassa ilmanlaatu parani ja rekkaliikenne väheni. Raskasta polttoöljyä Thermisol käytti noin miljoona litraa vuodessa.

Palkinnon takana voi olla pieni tai iso asia

Vuoden ympäristötekopalkinnon jakavat Sastamalan Lämpö, Sastamalan kaupunki ja Adven. Palkinto myönnetään pienestä tai isommasta, positiivisesta teosta.

Palkinnon saajan valitsi Sastamalan Lämmön hallitus, johon kuuluvat Mauri Tuominen, Sirkku Pehkonen, Antti Jokinen, Pekka Niemelä ja Heikki Aarrejoki. Raadissa Aarrejoki edusti myös Advenia ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg kaupunkia.

Jatkossa Vuoden ympäristötekopalkinto pyritään jakamaan vuosittain kunniakirjana.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top