Eurassa ollaan Kiinan vihreän aatteen imussa

Uutiset

Samuli Kinnari

Maisemakompostori Kivi puutarhassa.

Maisemakompostori Kivi puutarhassa.

Kiinassa vahvasti päätään nostanut vihreä aate näkyy Eurassa Biolanin ympäristötuotetehtaalla, jossa valmistetaan kaikki Kiinaan menevät Biolanin kompostorit.

Viime vuonna Biolanin kompostorimyynti Kiinassa kasvoi 400 prosenttia. Merkittävin myyntikanava on maailman suurin verkkokauppaportaali Taobao, jossa Biolan on noussut kompostoreiden ykkösvaihtoehdoksi. Viiden vuoden tähtäimellä Kiinan potentiaali on useita kymmeniä tuhansia kompostoreja.

“Vihreän aatteen nousun lisäksi myyntiä kasvattaa kiinalaisten halu näyttää varakkuuttaan ulospäin. Suomessa kompostori mielellään sijoitetaan pihan perälle, Kiinassa kompostori asetellaan näkyvästi esille. Voisi sanoa, että Kiinassa kompostori on luksustuote, joka osoittaa omistajansa trendikkyyttä”, kertoo Biolanin ympäristötuotetehtaan johtaja Kaj Paavola.

Biolanin kompostorit ovat Alibaba Groupin omistaman verkkokauppaportaali Taobaon ykköstuote omassa ryhmässään. Sijoitus perustuu sekä myyntimäärään että asiakkaiden antamiin arvioihin.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top