MAINOS

Kiikan vanhainkodin tulevaisuus päätettäväksi – Esitys: Kaupunki ei saneeraa eikä rakenna

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalassa yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että kaupunki ei saneeraa Kiikan vanhainkotia eikä rakenna tai vuokraa sitä korvaavia tiloja.

Viime vuoden keväällä käydyn neuvottelun tuloksena aluehallintovirasto velvoitti Sastamalan purkamaan ikäihmisten pitkäaikaisen laitoshoidon. Sen jälkeen Kiikan vanhainkotiin ei ole saanut sijoittaa pitkäaikaiseen laitoshoitoon uusia asiakkaita.

Vanhainkodin tilat eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia ja ovat toiminnallisesti huonot. Aluehallintovirasto on valvonut vanhainkodin tilannetta vuodesta 2011 lähtien sekä työsuojelumääräysten että asumispalvelutoiminnalle asetettujen laatukriteerien näkökulmasta.

Tarvittava määrä ympärivuorokautisen hoivan paikoista katettaisiin kaupungin olemassa olevilla tehostetun palveluasumisen paikoilla sekä ostopalveluina palvelusetelijärjestelmän kautta. Lisäksi esitetään, että Kiikan tai Keikyän alueelta luovututetaan tarjouskilpailun perusteella tontti palveluseteliyrittäjäksi haluavalle yritykselle, joka sitoutuu rakentamaan tai rakennuttamaan vähintään 30-paikkaisen ympärivuorokautisen hoivan yksikön.

Valtuuston viime kesänä tekemän päätöksen mukaisesti kaupunki on selvittänyt Kiikan vanhainkodin nykyisten tilojen muuttamista soveltuvassa laajuudessa tehostetuksi palveluasumiseksi sekä uusien tilojen rakentamista tai vuokraamista rakennuttajalta. Nämä vaihtoehdot edellyttäisivät merkittäviä investointeja, jotka pääosiltaan ajoittuisivat tulevan sote-uudistuksen jälkeiseen aikaan. Uudistuksen toteuduttua kuntien nykyisten sote-kiinteistöjen kohtalo on epäselvä.

Lautakunta päättää esityksestään kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle kokouksesaan torstaina 2. kesäkuuta.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top