Lautakuntien määrä vähenemässä Sastamalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Vaalikauden vaihtuminen noin vuoden kuluttua ja uusi kuntalaki ovat tuomassa muutoksia myös Sastamalan kaupungin päätöksentekoon.

Esityksen mukaan luottamushenkilötoimielimiä on jatkossa aiempaa vähemmän.

Valtuutettuja Sastamalassa on nyt 59. Tulevaisuudessa heitä valittaisiin 43. Kaupunginhallituksen jäsenmäärä olisi yhdeksän, kun se nyt on kolmetoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunta, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta sekä Sastamalan Opiston johtokunta sulautuisivat yhdeksi sivistyslautakunnaksi. Sen alaisuuteen kaupunginhallitus asettaisi kulttuuriasiain neuvottelukunnan.

Tekninen lautakunta, maaseutulautakunta ja Tilakeskuksen johtokunta yhdistettäisiin tekniseksi lautakunnaksi, jonka alaisuudessa on yksityistiejaosto. Rakennuslautakunta korvattaisiin ympäristölautakunnalla. Sastamalan Vedellä olisi edelleen johtokunta.

Yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunta sekä sen ympäristöjaosto jatkaisivat sote- ja maakuntahallintouudistukseen saakka.

- - JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN - -


- - MAINOS LOPPUU - -

Jäseniä lautakunnissa olisi pääsääntöisesti yhdeksän.

Toimialalautakuntatien lisäksi muodostettaisiin tarkastuslautakunta.

Kaupunginhallituksen alaisuudessa olisivat edelleen henkilöstöjaosto ja yhteistyötoimikunta. Uutena aloittaisi joko omistusohjausjaosto tai konserni- ja elinvoimajaosto. Sen alaisuuteen asetettaisiin elinkeinopoliittinen neuvottelukunta, jossa on mukana sidosryhmien edustajia.

Nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja veteraaniasiain neuvottelukunta jatkaisivat.

Kaupunginhallitus käsittelee organisaatiouudistuksen periaatteita maanantaina ja päättää esityksestään valtuustolle.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top