ILMOITUS

Reetta Kettunen Pukstaavin johtajaksi

Uutiset

Suomen kirjainstituutin säätiön asiamieheksi ja säätiön hallinnoimien yksiköiden johtajaksi on valittu filosofian tohtori Reetta Kettunen. Hän aloittaa tehtävässään Pukstaavin, Suomen Kirjainstituutin ja Sastamalan seudun museon johtajana 8. elokuuta.

“Olen suunnattoman iloinen saadessani jatkaa työtä suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin parissa. Kirjat ja kirjallisuus ovat osa meidän jokaisen elämänkaarta: oppikirjat ja tietokirjallisuus kasvattavat tietopohjaamme ja antavat neuvoja arkeen ja juhlaan. Kaunokirjallisuus, runot ja näytelmät, puolestaan, herkistävät meidät ymmärtämään maailmaa laajemmin”, Reetta Kettunen toteaa.

Sastamalaan Reetta Kettunen siirtyy Helsingistä Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteerin tehtävistä, joista hän on vastannut kymmenen vuotta. Neuvottelukunta on opetus- ja kulttuuriministeriön asiatuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Art House -kustantamon toimituspäällikkönä sekä Helsingin yliopiston tiedesihteerinä ja tutkijana. Kettunen on Turun kirjamessujen päätoimikunnan puheenjohtaja.

Valtakunnallisesti toimivan Suomen kirjainstituutin säätiön kotipaikka on Suomen kirjapääkaupunki Sastamala. Säätiön tarkoituksena on edistää ja vaalia suomalaista kirjakulttuuria ja kirjallisuutta sekä ylläpitää ja vahvistaa ymmärrystä kirjan ja kirjallisuuden ilmentämästä kulttuuriperinnöstä, kulttuurihistoriasta ja yhteiskunnallisesta merkityksestä.

“Olemme säätiön hallituksessa erittäin tyytyväisiä saadessamme aikaansaavan ja luovan ammattilaisen säätiön johtoon. Reetta Kettusen kokemus valtakunnallisesta tieteen, kirja-alan ja tutkimuksen parissa toimimisesta tuo säätiön museologisen osaamisen omaavaan tiimiin hienon lisän”, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Suomen Kirjainstituutin säätiön nykyinen johtaja ja asiamies Leena Aaltonen jatkaa säätiön neuvonantajana eläkkeelle jäämiseensä saakka ensi vuoden heinäkuuhun.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top