Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamalan kh keventämässä organisaatiota

Uutiset

Kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sulautuminen äänestytti kaupunginhallitusta.

Vaalikauden vaihtumisen ja uuden kuntalain myötä kunnalliseen päätöksentekoon on tulossa muutoksia. Sastamalan kaupunginhallitus päätti esityksestään organisaatiouudistuksen periaatteiksi.

Jatkossa luottamushenkilötoimielimiä olisi aiempaa vähemmän. Esimerkiksi kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta sulautuisivat yhdeksi sivistyslautakunnaksi. Tätä fuusiota kaupunginhallitus kannattaa äänin 10-3.

Jenni Jokinen (sd) esitti, että sekä kasvatus- ja opetuslautakunta että kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jatkaisivat edelleen. Samaa mieltä äänestyksessä olivat Reino Sivonen (sd) ja Leena Saarela (vas).

Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät keskustan Pentti Jarkko, Pauli Mäkelä ja Taina Niemi, kokoomuksen Taru Kaaja, Päivi Pelttari, Marko Suoniemi ja Jari Andersson, perussuomalaisten Aatto Liukko-Sipi ja Maire Villo sekä kristillisdemokraattien Jukka-Pekka Selin.

Valtuutettuja Sastamalassa on nyt peräti 59 kuntaliitosten peruina. Jatkossa heitä valittaisiin lain mukainen minimimäärä eli 43. Kaupunginhallituksen jäsenmäärä olisi yhdeksän, kun se nyt on kolmetoista.

Lopullisesti organisaatiota linjaa valtuusto.

·

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top