MAINOS

Museot tarjoavat harrastetunteja Sastamalan koululaisille

Uutiset

Koululaisia Pukstaavissa

Koululaisia Pukstaavissa.

Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat seitsemään kouluun lukutaitoa, kirjallisuutta ja museoelämyksiä yhdistäviä harrastetunteja.

Tarinoiden Sastamala -sanataidekerhot kokoontuvat ennen tai jälkeen koulupäivän Häijään, Kiikan, Marttilan, Mouhijärven, Muistolan, Pehulan ja Varilan kouluilla.

Harrastetunneilla seikkaillaan lähiympäristössä ja lempikirjojen maisemissa. Sanataiteeseen yhdistetään oman paikkakunnan historiaa esineiden, valokuvien ja muistojen avulla. Tarina voi muuttua kuvaksi tai museon esineistä voi syntyä seikkailukertomus. Keväällä harrastetuntien tuotokset kootaan näyttelyksi koululle tai museoon.

Tuntien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa sanataideohjaaja Outi Lähteenlahti. Hänellä on pitkä kokemus lasten sanataideryhmien ohjaamisesta sekä sanataiteen ja kulttuuriperintökasvatuksen yhdistämisestä.

Suomen kirjainstituutin säätiö sai harrastetuntien järjestämiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä 25 000 euron avustuksen. Koulut on valittu ministeriön keväällä järjestämän kyselyn perusteella.

Lastenkulttuurin saatavuuden parantaminen on yksi hallituksen kärkihankkeista. Ministeriö myönsi taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämiseen koulupäivän yhteydessä lähes kaksi miljoonaa euroa. Mukana on 49 kuntaa ja 390 koulua.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top