Museot tarjoavat harrastetunteja Sastamalan koululaisille

Uutiset

Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat seitsemään kouluun lukutaitoa, kirjallisuutta ja museoelämyksiä yhdistäviä harrastetunteja. Keväällä tuotokset kootaan näyttelyksi.

Koululaisia Pukstaavissa

Koululaisia Pukstaavissa.

Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat seitsemään kouluun lukutaitoa, kirjallisuutta ja museoelämyksiä yhdistäviä harrastetunteja.

Tarinoiden Sastamala -sanataidekerhot kokoontuvat ennen tai jälkeen koulupäivän Häijään, Kiikan, Marttilan, Mouhijärven, Muistolan, Pehulan ja Varilan kouluilla.

Harrastetunneilla seikkaillaan lähiympäristössä ja lempikirjojen maisemissa. Sanataiteeseen yhdistetään oman paikkakunnan historiaa esineiden, valokuvien ja muistojen avulla. Tarina voi muuttua kuvaksi tai museon esineistä voi syntyä seikkailukertomus. Keväällä harrastetuntien tuotokset kootaan näyttelyksi koululle tai museoon.

Tuntien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa sanataideohjaaja Outi Lähteenlahti. Hänellä on pitkä kokemus lasten sanataideryhmien ohjaamisesta sekä sanataiteen ja kulttuuriperintökasvatuksen yhdistämisestä.

Suomen kirjainstituutin säätiö sai harrastetuntien järjestämiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä 25 000 euron avustuksen. Koulut on valittu ministeriön keväällä järjestämän kyselyn perusteella.

Lastenkulttuurin saatavuuden parantaminen on yksi hallituksen kärkihankkeista. Ministeriö myönsi taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämiseen koulupäivän yhteydessä lähes kaksi miljoonaa euroa. Mukana on 49 kuntaa ja 390 koulua.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat