Tehy: Vammalan sairaalan tilanne erittäin vaikea

Uutiset

Vammalan sairaalan vaikea tilanne luo Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosaston mukaan epävarmuutta ja rasittaa henkilöstöä.

“Työnantajan toteuttamat leikkaussalien määrän vähentäminen ja sairaalan lääkäripäivystykseen tehdyt muutokset ovat johtaneet akuuttiin potilasmäärän vähenemiseen. Sairaalassa on siitä syystä jo määrätty ennakoimattomia osastosulkuja, ja jatkuessaan tilanne uhkaa koko sairaalan toimintaedellytyksiä”, kannanotossa todetaan.

Tehy arvelee, että tilanteen vakavuutta ei ehkä ole täysin ymmärretty Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja Sastamalan kaupungilla. “Sairaalan henkilökunta näkee päivittäisessä työssään ylempänä tehtyjen päätösten vaikutukset, mutta viesti ei linjaorganisaation kautta kulje eteenpäin. Pitkään jatkunut epävarmuus näkyy työhyvinvoinnin heikkenemisenä. Henkilökunta on jo useamman vuoden ajan joutunut joustamaan jaksamisensa äärirajoilla”, kirjoittaa Tehy.

Vammalan sairaalan tilanteen vakauttaminen vaatii Tehyn mielestä työnantajalta pikaisesti konkreettisia toimia korvaavan toiminnan järjestämiseksi supistuvan leikkaustoiminnan tilalle. “Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Sastamalan kaupungin tulisi lisäksi yhdessä pyrkiä löytämään sellaisia toimintatapoja, joilla asukkaiden lähipalvelut voidaan Sastamalassa turvata. Työnantajan tulee lisäksi työnjohdollisin keinoin varmistaa, että jo aiemmin sovituista toimintamalleista pidetään kiinni myös sairaanhoitopiirin organisaation sisällä”, kannanotossa katsotaan.

Lähestyvä sote-uudistus tulee muuttamaan terveyspalvelujen hallintorakenteita. Ennen sote-uudistuksen toteutumista ei Tehyn mukaan pitäisi tehdä sellaisia päätöksiä tai muutoksia palvelurakenteissa, jotka johtaisivat lähipalvelujen katoamiseen. Mikäli Vammalan sairaalan toiminnan supistumisen annetaan jatkua, ei sote-uudistuksella tavoiteltavia hyötyjä voida Tehyn mielestä saavuttaa.

Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosasto kertoo kantavansa vakavaa huolta Vammalan sairaalan tulevaisuudesta ja henkilöstön jaksamisesta. Ammattiosasto myös edellyttää Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä kiireellisesti vahvaa tukea henkilöstön työhyvinvoinnin turvaamiseksi.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top