Huittinen ja Sastamala joutuvat kiristämään kiinteistöverotusta

Uutiset

Hallituksen päätös korottaa kiinteistöverojen alarajoja pakottaa osan kunnista kiristämään kiinteistöverotusta ensi vuonna.

Huittinen joutuu nostamaan sekä vakituisen asunnon että yleistä kiinteistöveroprosenttia, Sastamala yleistä kiinteistöveroprosenttia. Vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti on ollut Huittisissa 0,40. Yleinen kiinteistöveroprosentti on Huittisissa ja Sastamalassa ollut 0,80.

“Kuntien tulisi voida päättää mahdollisimman itsenäisesti kiinteistöveron tasosta. Alarajojen nosto pakottaa kiinteistöveron korotuksiin myös sellaiset kunnat, joilla ei ole siihen tarvetta tai halua”, sanoo ekonomisti Leena Savolainen Veronmaksajista.

Vakituisen asunnon kiinteistöveron alarajan nostaminen 0,37 prosentista 0,41 prosenttiin pakottaa 53 kuntaa korotukseen. Yleisen kiinteistöveroprosentin alarajan korotus 0,80 prosentista 0,93 prosenttiin näkyy 90 kunnassa.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top