Kiikan vanhainkodin saneerauksen uudelle käsittelylle ei nähdä perusteita

Uutiset

Sastamalan kaupunginvaltuuston kokouksessa jätettiin aloite Kiikan vanhainkodin saneerauksen ottamisesta uudelleen käsittelyyn.

Aloitteen perusteluiden mukaan Kiikan vanhainkodin asukasmäärä on jäänyt epäselväksi. Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunnoksi valmistellussa vastineessa todetaan, että päätöksenteon aikaan Kiikan vanhainkodissa oli 22 pitkäaikaista asukasta ja syyskuussa 20. Uusia pitkäaikaisia asukkaita ei ole sijoitettu vanhainkotiin vuoden 2015 kevään jälkeen. Kesällä Kiikan vanhainkodissa oli vakituisten asukkaiden lisäksi tilapäisisesti sijoitettuja, lyhytaikaisia asukkaita.

Lyhytaikaista hoitoa varten Hopun palvelukeskukseen on suunnitteilla kuntoutusosasto. Ensi vuonna käynnistetään ikäihmisten perhehoitoa ja sen yhtenä muotona tulee olemaan lyhytaikainen hoito.

Vanhainkodin henkilöstön kannalta tilanne on aloitteen mukaan hyvin ikävä, kun jatkosta ei tiedä ja työsuhteet tehdään lyhyiksi. Vastineessa todetaan, että pääosin Kiikan vanhainkodissa on vakituinen henkilöstö. Sijaisille tehdään aina määräaikaiset työsopimukset.

Aloitteessa esitetään, että Kiikan vanhainkotia ei ole kiire ajaa alas ja lisäaikaa olisi mahdollista saada. Aluehallintoviraston edustaja on kuitenkin neuvotteluissa jo puolitoista vuotta sitten ilmoittanut, että virasto ei hyväksy aikataulun siirtämistä. Ikäihmisten sijoittaminen pitkäaikaiseen laitoshoitoon ei ole lain hengen mukaista ja Kiikan vanhainkodin tilat eivät sovellu tehostettuun palveluasumiseen.

Valtakunnallisen sote-uudistuksen avoin kysymys edelleen on kuntien nykyisten sote-kiinteistöjen kohtalo. Kaupungin ei vastineen mukaan ole tarkoituksenmukaista tehdä merkittäviä investointeja tiloihin, joiden jatkokäytöstä ei ole riittävää varmuutta.

Valtuuston hyväksymänä valmistelussa on etenemässä vaihtoehto, jossa palveluseteliyrittäjälle luovutetaan tontti ikäihmisten tehostettua palveluasumista varten. Kaupunginhallitus on käynnistänyt tontin erottamiseksi kaavamuutoksen Pehulassa.

Kiikan vanhainkodin saneeraussuunnitelman uudelleen käsittelyyn ottamista ei vastineessa nähdä perusteltuna.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää vastauksestaan torstaina.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top