ILMOITUS

Huittisissa alkaa perheryhmäkodin ja tukiasumisyksikön toiminta

Uutiset

Samuli Kinnari

Satakunnan ELY-keskus ja Huittisten kaupunki ovat tehneet sopimuksen alaikäisenä ilman huoltajaa saapuneiden turvapaikanhakijoiden perheryhmäkotitoiminnasta ja tuetun asumisen palveluista. Nämä lapset ja nuoret ovat oleskeluluvan saaneita.

Perheryhmäkoti ja tukiasumisyksikkö Puistonlaidan toiminta käynnistyy Huhkolassa marraskuun alussa. Kaupunki hankkii toiminnan ylläpidon ostopalveluna Satakunnan Asumispalvelut Oy:ltä. Valtio korvaa kaupungille alaikäisten perheryhmäkotiin ja tuetun asumisen palveluihin sijoittamisesta aiheutuvat kustannukset.

Perheryhmäkotiin Puistonlaitaan voidaan vastaanottaa ilman huoltajaa Suomeen tulleita, oleskeluluvan saaneita alaikäisiä. Perheryhmäkoti järjestää pitkäaikaisen asumisen palvelut seitsemälle lapselle tai nuorelle. Tarpeen vaatiessa perheryhmäkoti on mahdollista laajentaa 14-paikkaiseksi. Perheryhmäkodissa lapsille ja nuorille annetaan lastensuojelulain mukaiset palvelut, kuten ympärivuorokautinen hoito, huolenpito ja kasvatus. Perheryhmäkotiin sijoitetaan pääosin nykyisestä Maahanmuuttoviraston hallinnoimasta Huittisten tukiasumisyksiköstä ilman huoltajaa saapuneet lapset ja nuoret, jotka saavat oleskeluluvan. Sijoitettavien lasten alaikäraja on 15 vuotta.

Lapsi tai nuori voidaan sijoittaa myös perheryhmäkodin yhteydessä sijaitsevan tukiasumisyksikkö Puistonlaidan palvelujen piiriin, mikäli hänen katsotaan hyötyvän kyseisestä palvelusta. Tukiasumisyksikköön voidaan vastaanottaa enintään kymmenen nuorta. Tukiasumisyksikössä asuminen on perheryhmäkotiasumiseen verrattuna selvästi itsenäisempää. Nuoret muun muassa valmistavat itsenäisesti ruokansa omissa asunnoissaan ja vastaavat itse kodinhoidosta. Tukiasumisyksikön ohjaajien tehtävänä on tukea ja ohjata heitä näissä tehtävissä.

Sekä perheryhmäkodin että tukiasumisyksikön yhtenä tärkeänä tehtävänä on koulunkäynnin tukeminen. Kaikille pyritään turvaamaan riittävä suomen kielen taito ja sitä kautta väylä jatko-opintoihin.

Lapset ja nuoret asuvat perheryhmäkodin ja tukiasumisyksikön palvelujen piirissä pääsääntöisesti siihen saakka, kunnes täyttävät 18 vuotta. Itsenäisesti asuville 18–21-vuotiaille nuorille on mahdollista tarjota niin sanottuja jälkihuollon palveluja. Niiden tavoitteena on saada nuoret tuen ja ohjauksen avulla integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja vastaamaan itsenäisesti omista asioistaan. Jälkihuollon palvelujen tarve arvioidaan aina yksilöllisesti.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top