Kirjakauppias Sirkka-Liisa Leinosta Kirjapää

Uutiset

Sastamalassa Tyrvään Kirjakaupan kauppias Sirkka-Liisa "Samu" Leino on vuoden Kirjapää. Raati perustelee valintaa muun muassa sillä, että Leino on yksi kirjapääkaupungin kantavista pilareista.

Kirjapää

Kirjapää Sirkka-Liisa Leinon hatuttivat kaupunginhallituksen jäsen Jenni Jokinen ja viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas.

Sastamalassa Tyrvään Kirjakaupan kauppias Sirkka-Liisa "Samu" Leino on vuoden Kirjapää. Raati perustelee valintaa muun muassa sillä, että Leino on yksi kirjapääkaupungin kantavista pilareista.

Tyrvään Kirjakauppa ja sen valtakunnallisesti tunnettu kirjanystävien paratiisi Kirjakellari kuuluvat elimellisenä osana Sastamalan vahvaan kirjalliseen perinteeseen. Internet ja tiedon digitalisoituminen ovat luoneet kirjakauppa-alalle valtavia haasteita. Sirkka-Liisa Leino on osoittanut olevansa näiden haasteiden mittainen. Hän seuraa aktiivisesti kirja-alaa ja vallitsevia trendejä, mutta osaa myös kunnioittaa yrityksen pitkän historian kautta tulevaa hiljaista tietoa. Näitä yhdistelemällä Leino luotsaa liikettään eteenpäin määrätietoisella otteella. "Ja paitsi rautainen kirjapuolen asiantuntija, Samu on myös iloinen ja auttava asiakaspalvelija", raati kiittää.

Kirjapää-hattu painettiin Sirkka-Liisa Leinon päähän Kulttuuritalo Jaatsilla pidetyssä juhlassa. Samassa tilaisuudessa jaettiin kaupungin kuluvan vuoden taiteen ja kulttuurin apurahat.

Neljä Kirjapäätä

Vuoden Kirjapääksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka omalta osaltaan on edesauttanut Sastamalan nousua valtakunnallisesti tunnetuksi kirjakaupungiksi.

Ensimmäinen Kirjapään arvonimi myönnettiin vuonna 2013 kirjailija Mauri Kunnakselle. Tämän jälkeen tunnustuksen ovat saaneet kirjailija, kustantaja Marko Vesterbacka ja kirjavaikuttaja Hannu Nikkilä.

Taiteen ja kulttuurin apurahat

Taiteen ja kulttuurin apurahojen saajista paikalla olivat tanssinopettaja Minna Koski-Orpana (oikealla), kuvataiteilija Johanna Mäntyala ja muusikko Hannu Sepponen. Apurahan saivat myös kuvataiteilija AMK Jaakko Karjula ja taiteilija Mikko Ylinen. Lautakunnan puheenjohtaja Mauri Tuominen ja jäsen Birgit P. Jaakola jakoivat apurahat.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat