Rakasta räsyä sevotetaan kiikkalaisittain

Uutiset

Luostarin ikkuna lumihangella

Luostarin ikkuna lumihangella.

Taitokeskuksissa esimerkiksi Sastamalassa ja Huittisissa tunnustetaan lauantaina rakkautta räsylle. Monipuolisesta räsystä voi kutoa, virkata neuloa ja punoakin.

Nyt on oivallinen hetki kaivaa esiin räsykuteet tai kankaat, joista räsyä voi leikata. “Taitokeskuksessa saa hyviä neuvoja kudemateriaalin valintaan, räsyn leikkaamiseen ja vieläpä kuteiden sevottamiseen kiikkalaiseen tapaan”, vinkkaa Taito Satakunnan toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi. Taitokeskuksissa voi myös kokeilla kangaspuilla kutomista.

Räsymatto – etenkin kiikkalainen sellainen – on käsite. Käsityölauantaina Taitokeskuksissa on esillä erilaisia mattoja malliksi ja silmäniloksi. Mutta räsystä voi syntyä monenlaista muutakin. Kutoa voi vaikkapa liinoja, tyynyjä ja istuinsuojia.

“Haluamme tempauksella innostaa ihmisiä käsitöiden pariin”, sanoo Hanna-Leena Rossi valtakunnallisen Käsityölauantain kynnyksellä.

+ Taito Satakunnan Taitokeskuksissa Käsityölauantai 28.1. klo 10-13. Mukana myös Taitokeskus Sastamala (Asemakatu 1) ja Taitokeskus Huittinen (Karpintie 24). Noudettavana uunituore Onni elää käsityössä -lehti ja paikallinen kurssikalenteri.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top