Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Italialaiset jyräsivät Sastamalassa

Uutiset

VaLePa isännöi CEV-cupissa italialaista huippujoukkuetta Diatec Trentinoa. Pukkipaitojen hyvistä otteista huolimatta, vieraat veivät voiton luvuin 0-3.

Vammalan Lentopallo isännöi torstai-iltana CEV-cupissa italialaista huippujoukkuetta Diatec Trentinoa. Pukkipaitojen tiukasta taistelusta huolimatta vieraat ottivat voiton luvuin 0-3 (23-25, 28-30, 18-25).

Kotijoukkue aloitti pelin räväkästi ja Diatec Trentino oli hätää kärsimässä. Urpo Sivula päätti tehokkaasti laitahyökkäyksiä, Olli Kunnari vastaanotti tarkasti, Tommy Carmody oli keskellä pelotteena hyökkäyksessä ja torjunnassa. Kotijoukkueen ehjä peli pakotti vieraat virheisiin ja VaLePa johti parhaimmillaan 16-12. Trentino joutui käyttämään molemmat aikalisät ennen toista teknistä aikalisää. Aikalisät auttoivat ja peli tasoittui vähitellen. VaLePa johti vielä 22-21, mutta sitten Trentino torjui kahdesti peräkkäin VaLePan hyökkäyksen. Erinomaisesti pelannut Filippo Lanza ratkaisi erän 25-23 heti ensimmäisestä mahdollisuudesta kutospaikan hyökkäyksellä.

Toinen erä jatkui edelleen korkeatasoisena ja tasaisena aina jatkopisteille asti. Jarmo Korhonen otti tärkeitä, näyttäviä puolustuksia. Mikko Esko pyöritti monipuolista hyökkäyspeliä ja hyökkäsi välillä itsekin. Olli Kunnari oli vastustajan syöttöjen kohteena ja hoiti homman hienosti. VaLePalla oli jatkopisteillä kaksi eräpalloa, muttei onnistunut ottamaan ratkaisevaa pistettä. Erän ratkaisuvaiheilla seuran toinen yleispelaaja Tine Urnaut näytti kovuutensa, ensin ässäsyötöllä tasoihin ja hyökkäyksellä eräpalloon. Lopulta Sebastian Solen ässäsyötöllä erä Trentinolle 30-28.

Kolmas erä alkoi vieraiden hallinnalla, mutta VaLePa kiri vielä 12-11 johtoon. Kotijoukkueen paras terä oli jo mennyt. Trentino jauhoi varmasti omaa peliään ja eteni vääjäämättä erä- ja otteluvoittoon. Lopullinen ratkaisu 25-18 tuli mainion passarin Simone Gianellin ässäsyötöllä.

Ottelussa nähtiin molemmin puolin huippusuorituksia. Tappio oli VaLePalle ensimmäinen CEV-cupissa kotiyleisön edessä. Häviö ei tullut huonolle, sillä Trentino on maailman menestyneimpiä seurajoukkueita. Esimerkiksi Mestareiden liigan se on voittanut kolme kertaa.

"Onnikin täytyy ansaita. Vastassa oli yksi Euroopan parhaista seuroista. Hävityn pelin jälkeen ei voi olla tyytyväinen, mutta kyllä me kaikkemme jätimme kentälle erityisesti kahteen ensimmäiseen erään", kommentoi VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila. "Pienet asiat ratkaisevat, jossa maailman huiput ovat kovia. Meidän 'vanhat' kaverit olivat innoissaan kuin pikkupojat", hän sanoi.

VaLePa ja Diatec Trentino pelaavat kierroksen seuraavan osaottelun Italiassa 15. helmikuuta.

· · · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: