Ilmari Nurminen suomii sote-yritysten verosuunnittelua

Uutiset

Ilmari Nurminen

Kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen sosiaali- ja terveysalan yhtiöiden verosuunnittelun rajoittamisesta.

“Hallituksen markkinaehtoisuuteen ja palveluiden pakkoyhtiöittämiseen perustuva sote-malli ei ole lähtökohtaisesti kannatettava, koska sen ei ole osoitettu kaventavan ihmisten välisiä terveyseroja tai parantavan palveluiden integraatiota”, sanoo Nurminen.

Kansanedustajan mielestä sote-markkinat ovat uudistuksen alla ylikuumentuneet. Pääomasijoittajat ovat hänen mukaansa ostaneet piensijoittajilta lääkäriasemia, vanhusten asumispalveluja ja muita terveysalan yrityksiä yli miljardilla eurolla viimeisten vuosien aikana. Samalla vakuutusyhtiöt pyrkivät alalle perustamalla omia sairaloitaan.

“Hallitus ei ole esittänyt asianmukaisia vaikutusarvioita tai analyysia yksityisistä sote-markkinoista, joten markkinaehtoisen mallin käyttöönoton seuraukset ovat arvaamattomat”, Ilmari Nurminen suomii. “Asiantuntijat ovat kautta linjan huolissaan siitä, että hallituksen linjaama vaatimus suurista suoran valinnan palvelun yksiköistä eli sote-keskuksista keskittää tuotannon isoille toimijoille. Esitys siis suosii ylikansallisia yhtiöitä, joista monet eivät maksa verojaan Suomeen”, Nurminen pohtii.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen haluaa hallitukselta vastauksen, miten se aikoo rajoittaa monikansallisten sote-yritysten verosuunnittelua keskeisten hyvinvointipalvelujen osalta ja edistää sitä, että verot maksetaan Suomeen.

“Tarvitsemme verorahat parempiin palveluihin, ei ylikansallisten yritysten voitontavoitteluun. Tämä on lainsäädännöllä varmistettava heti uudistuksen alkuvaiheessa”, Nurminen vaatii.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top