ILMOITUS

Palvelutuotanto ja kustannukset putosivat eniten Vammalan aluesairaalassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Lääkäri

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos vertailee sairaaloiden tuottavuutta ja sen kehitystä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri luonnehtii, että vuoden 2015 tilaston mukaan Vammalan aluesairaala pärjäsi tuottavuusvertailussa kohtalaisen hyvin. Yliopistosairaaloista Tays oli Suomen tuottavin. Tilaston mukaan Taysin tuottavuuden kasvu on neljättä vuotta peräkkäin lajissaan suurinta.

Vuosina 2011-2015 palvelutuotanto laski Vammalan aluesairaalassa eniten eli 37 prosenttia, kun tarkastelussa ovat muut kuin yliopisto- ja keskussairaalat. Tämä johtuu isoista muutoksista, kuten erikoissairaanhoidon päivystyksen ja synnytystoiminnan lopettamisesta.

Vastaavasti myös kustannusten pudotus 34 prosenttia oli tilaston mukaan Vammalan aluesairaalassa suurin. Kustannukset laskivat muun muassa naistentautien ja synnytysten erikoisalalla. Näiden toiminta loppui Vammalassa lähes kokonaan vuonna 2012 ja siirtyi Taysiin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top