Punkalaitumelle houkutellaan eläkeläisiä tilkkimään muuttotappiota

Uutiset

Entisiä punkalaitumelaisia tavoitellaan paluumuuttajiksi. Eläkeläiset tuovat verotuloja ja lisäävät kokonaisostovoimaa.

Punkalaitumen viljelymaisemaa

Punkalaitumen viljelymaisemaa.

Entisiä punkalaitumelaisia tavoitellaan paluumuuttajiksi paikkaamaan Punkalaitumen muuttotappiota. Kysymyksessä on Punkalaitumen seurakunnan idea.

Hankkeessa pyritään saamaan 1940- ja 1950-luvuilla syntyneitä entisiä punkalaitumelaisia muuttamaan takaisin Punkalaitumelle.

Eläkeläiset tuovat verotuloja ja lisäävät kokonaisostovoimaa. Ne yhdessä ylläpitävät palveluita ja parantavat yksityisten yritysten toimintaedellytyksiä. Välillisinä tavoitteina on luoda alueelle uusia työpaikkoja, erityisesti hoiva-alalle.

Hankkeessa selvitetään Punkalaitumelle jo palanneiden eläkeläisten motiivit. Niiden perusteella rakennetaan markkinointiviestintää potentiaalisille muuttajille.

Joutsenten reitin hallitus päätti puoltaa Punkalaitumen seurakunnan hankkeelle rahoitusta.

Venematkailua, Punkalaitumenjoen kohentamista ja ITE-taidetta

Suomen Kalamatkan Ville Pohjankunnas satsaa yritystoimintaansa Sastamalassa ja Hämeenkyrössä. Hankkeessa investoidaan uuteen veneeseen, johon mahtuu viisi henkilöä. Veneinvestointi mahdollistaa toiminnan kokoaikaistamisen ja liikevaihdon kasvun.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen ja Punkalaitumen pohjoisen maamiesseuran yleishyödyllisessä kehittämishankkeessa pyritään Punkalaitumenjoen vedenlaadun ja virkistyskäytön parantamiseen. Joella on merkitystä myös Pohjoisseudun koulun opetuskohteena.

Hämeenkyrön Yrityspalveluiden yleishyödyllisen kehittämishankkeen ideana on muun muassa tuunata rakennusten osin ikävän näköisiä julkisivuja, sekä sijoittaa ITE-taidetta kaduille ja toimitiloihin. Hankkeen tuloksena tavoitellaan erityisesti käsityöyrittäjien ja taiteilijoiden sijoittumista alueelle.

Yhteensä Joutsenten reitin käsiteltävänä oli kahdeksan hankehakemusta. Niistä puolet sai puollon rahoitukselle. Hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 145 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 69 prosenttia.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat