Ennätysmäärä kyliä kutsuu kylään

Uutiset

Ensi kesän Avoimet kylät -päivänä tapahtuu muun muassa Huittisissa, Kokemäellä, Säkylässä ja Laviassa.

Avoimet kylät

Peräkonttikirppis ja vohvelit houkuttelivat porukkaa Kauvatsan kyläkaupan pihamaalle viime kesän Avoimet kylät -päivässä.

Ensi kesän Avoimet kylät -päivässä on Satakunnassa paljon nähtävää.

"Olen ylpeä aktiivisista kylistämme, jotka ovat ottaneet päivän omakseen. Muutamat kylät ovat osallistuneet päivään joka vuosi alusta lähtien, mutta toisaalta mukana on nyt peräti kymmenkunta ensikertalaista", iloitsee SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

Tapahtumapäivään on ilmoittautunut Satakunnassa peräti 41 kylää. Aiempina vuosina määrä on ollut kolmisenkymmentä.

Mukana ovat ensi kesänä muiden muassa Huittisissa Kukonharja, Rekikoski, Suttila ja Vakkila, Kokemäellä Kauvatsa, Säkylässä Iso-Vimma, Kankaanpää, Kepola, Sydänmaa, Tuiskula, Voitoinen, Vuorenmaa ja Yttilä, sekä Porin Laviassa Riuttala-Mustajoki.

Satakunnassa järjestetään kyläpäivään kolme bussikierrosta Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. "Reittien suunnittelu on vielä kesken, mutta potentiaalisia kohteita on tarjolla niin paljon, että mielenkiintoisia ja mukavia kierroksia syntyy varmasti", ennakoi Ruohola.

Vuonna 2013 Satakunnasta alkunsa saanutta ja valtakunnalliseksi kasvanutta Avoimet kylät -päivää vietetään 10. kesäkuuta. Tarkat ohjelmatiedot julkaistaan huhtikuun loppupuolella.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat