Pohjaveden merkittävä pilaantuminen Mouhijärvellä epätodennäköistä

Uutiset

Sastamalassa Mouhijärvellä Hyynilänkankaan pohjavesinäytteistä odotetaan tuloksia loppuviikolla. Rekan perävaunun kaaduttua maastoon joutui ympäristölle vaarallisia kasvintorjunta- ja kyllästysaineita.

Sastamalassa Mouhijärvellä Hyynilänkankaan pohjavesialueella tapahtui perjantaina aamulla onnettomuus, jossa ympäristölle vaarallisia kasvintorjunta- ja kyllästysaineita joutui maastoon. Pohjaveden merkittävä pilaantuminen ei ole todennäköistä.

Alueelta otettu alkuviikosta ensimmäisiä näytteitä pohjavesiseurantaa varten. Näytteitä otetaan sekä maaperästä että pohjavedestä. Tulokset valmistuvat aikaisintaan loppuviikosta.

Aineiden mahdollinen imeytyminen pohjaveteen kestää olosuhteista riippuen päiviä tai viikkoja. Seurantaa jatketaan vielä muutamien viikkojen ajan, jonka jälkeen seurannan jatkon tarvetta arvioidaan uudelleen.

Onnettomuuspaikka on Hyynilänkankaan vedenottamon kaivon arvioidulla vedenmuodostumisalueella. Rekan perävaunu kaatui pientareelle. Turman takia vedenotto kaivosta keskeytettiin varmuuden vuoksi.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat