Sastamalan vappuparaati on suurimpia vanhojen ajoneuvojen tapahtumia

Uutiset

Avatar photo

Vuosien varrella osallistujamäärä on kasvanut seitsemästä ajoneuvosta kahteensataan. Tulijoita olisi kymmeniä lisää, mutta enempää ei voida ottaa.

Vanha auto

Museo- ja harrasteajoneuvot täyttävät Sastamalassa kaupungin keskustan Vammalan vapunpäivänä. Perinteinen paraati järjestetään jo kahdennenkymmenennen kerran.

Vuosien varrella paraati kasvanut yhdeksi maan suurimmista vanhojen ajoneuvojen tapahtumista. Ensimmäisenä vuonna mukana oli seitsemän ajoneuvoa ja muutama kymmenen katsojaa. Nyt paraatissa on 200 osallistujaa pääasiassa Pirkanmaalta. Tulijoita olisi ollut kymmeniä lisää, mutta enempää ei voida ottaa. Yleisöä odotetaan paikalle useita tuhansia.

Paraatin lähtö on Teknikumilta kello 11.45. Ajoneuvot ajavat kaupungin läpi ja Roismalan risteyksen kautta takaisin keskustaan. Torille ja sen ympäristöön ne järjestäytyvät noin kello 12.30 alkaen. Paikalla on myös ohjelmaa ja monet kaupat ovat auki.

Raati valitsee ajoneuvojen joukosta voittajat neljässä luokassa, jotka ovat traktorit, raskas kalusto, henkilöautot sekä mopot ynnä polku- ja moottoripyörät. Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa. Kuljettajien ja matkustajien pukeutuminen ajokin ajan henkeen sekä kokonaisvaikutelma vaikuttavat arviointiin.

Vappuparaatin järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Sastamalan kaupunki, Vammalan Yrittäjät, Autoliiton Länsi-Pirkanmaan osasto ja yksittäiset toimijat.

Tapahtuma päättyy kello 14.30 mennessä.

Sastamalan vappuparaatin ohjelma

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat