ILMOITUS

Yt-neuvotteluilla haetaan säästöjä Sataedussa

Uutiset

Samuli Kinnari

Sataedun johto esittää yhtymähallitukselle yt-neuvotteluiden käynnistämistä. Toukokuun lopussa aloitettaviksi suunnitellut neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Niiden piirissä siis on kolmisensataa henkilöä.

Yt-neuvottelujen tarve johtuu ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen rajusta vähenemisestä. Viime vuodesta rahoitus on vähentynyt lähes 14 prosenttia ja vuodesta 2013 noin 30 prosenttia. Tämän lisäksi ensi vuoden rahoitus on vielä auki.

Sataedun talous on tällä hetkellä lähes miljoona euroa miinuksella. Taloudelliset toimintaedellytykset vuosina 2017–2018 edellyttävät 2,3–2,8 miljoonan euron sopeutustoimenpiteitä.

Alustavan arvion mukaan henkilöstökuluihin kohdistuvan säästötavoitteen saavuttaminen edellyttää enintään 35 henkilötyövuoden vähentämistä. Tavoitteeseen pyritään muun muassa lomauttamalla, osa-aikaistamalla ja irtisanomalla.

Mahdollisesti irtisanottavien määrä selviää vasta yt-neuvottelujen päätyttyä elo-syyskuussa.

Satakunnan koulutuskuntayhtymä järjestää Sataedu-nimellä toisen asteen ammatillista perustutkinto-, lisä- ja täydennyskoulutusta useilla paikkakunnilla, muun muassa Huittisissa ja Kokemäellä. Opiskelijoita on noin 3 000.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top