Vammala turvallisemmaksi liikennevaloja lisäämällä?

Uutiset

Liikennevalot

Sastamalassa valtuuston kokouksessa kuultiin valtuustoaloite kaupungin keskustan liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantamiseksi. Keinoksi tarjotaan liikennevalojen lisäämistä.

“Kaupunkimme keskustan liikenne on usein hyvin puuroista ja isosta liikennemäärästä johtuen syntyy myös paljon vaaranpaikkoja jalankulkijoille”, sanoi Hannu Laaja, joka jätti perussuomalaisten valtuustoryhmän allekirjoittaman aloitteen.

Pääväylä Puistokatu on koko matkaltaan etuajo-oikeutettu ja risteäviltä kaduilta on varsinkin päiväaikaan hankala päästä liikennevirran mukaan. Muuttamalla tiettyjä risteyksiä liikennevaloilla ohjatuiksi parannettaisiin sekä liikenteen sujuvuutta että jalankulkijoiden turvallisuutta. Liikenneympyrät eivät ole jokaisessa risteyksessä toimiva ja käytännöllinen ratkaisu.

Liikennevalojen tulisi aloitteen mukaan olla ainakin Puistokadulla Aittalahdenkadun, Lapinmäenkadun ja Ojansuunkadun risteyksissä sekä Tampereentien, Varilankadun ja Ojansuunkadun risteyksessä, jota myös Sylvään koulun risteykseksi sanotaan.

Nykyisin kaupungin ainoat liikennevalot ovat Itsenäisyydentiellä aluesairaalan ja S-marketin risteyksessä.

Aloitteessa myös nostetaan esiin, että hiljaiseen aikaan liikennevalojen ei tarvitsisi olla käytössä.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top