Visioita valtuustolta: Varilaan puukoulu isolla liikuntatilalla?

Uutiset

Uuden Varilan koulun liikuntasali ja rakennusmateriaali puhuttivat valtuustoa.

Varila

Havainnekuva Varilan koulun hankesuunnitelman kannesta. Kuva: Varilan koulun hankesuunnitelma

Sastamalan kaupunginvaltuusto hyväksyi Varilan koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Kysymyksessä on varsinaisen suunnittelun pohja.

"Jollain lailla olisi mielestäni hyvä mainostaa isomman liikuntatilan vaihtoehtoa", sanoi Kari Oksanen (vas). Hän toivoi vetoapua hankkeeseen kolmelta paikkakuntalaiselta kansanedustajalta eli Ilmari Nurmiselta (sd), Pertti Hakaselta (kesk) ja Arto Satoselta (kok).

Isompaa liikuntatilaa kompattiin useassa puheenvuorossa. Sen kannalla olivat muun muassa Irmeli Kulonpää (ps) ja Jenni Jokinen (sd). Puheenvuoroissa tuotiin myös esiin, että kysymyksessä on laajalti eri lajien kirjoa hyödyttävä asia.

Valtion liikuntaneuvostossa varajäsenenä oleva Arto Satonen arvioi, että hankkeeseen olisi mahdollista saada noin 600 000 euroa avustusta, jos liikuntatila toteutetaan isompana. "Meidän hakemuksen pitää loppuvuonna olla kunnossa", Satonen sanoi.

Pertti Hakanen toivoi harkittavan puurakentamisen mahdollisuutta. Ajatusta komppasivat puheenvuoroissaan esimerkiksi Reino Sivonen (sd) ja Arto Satonen. Hakanen pohti myös, olisiko paikka koululle löytynyt Narvantien toiselta puolelta pesäpallokentältä. "Näin koulunkäyntiä ja uuden rakentamista ei olisi tarvinnut ahtaa samalle tontille", Hakanen totesi. Hän kuitenkin veti idean myöhemmin takaisin kuultuaan maaperän olevan täyttöaluetta.

"Toivoisin, että mentäisiin koulu edellä – ei lentopallo", kommentoi Taina Niemi (kesk). Hän peräsi laskevien oppilasennusteiden huomioimista ja mietti, tehdäänkö Varilaan liian isoa koulua.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares vahvisti, että syntyneiden määrään perustuvat oppilasennusteet ovat laskevat. Hankkeen suunnittelu kuitenkin liittyy laajempaan harkintaan, eli Ranta-Kukkurin alueeseen, alueen vetovoimaan kokonaisuudessaan ja tutkimukseen Varilan kiinteistöjen omistussuhteista tällä hetkellä.

"Toivon, että isot investoinnit eivät lamaannuta kaupungin kokonaiskuvan kehittämistä. Meillä on tarpeita myös muualla. Pitäkää nyt mielessä se talous kuitenkin, että ei rakenneta muuta kuin tarpeellista tilaa", evästi Pauli Mäkelä (kesk).

Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen. Sen mukaan liikuntasalin kokovaihtoehdot suunnitellaan huomioon ottaen valtion mahdollinen investointiavustus ja ilman sitä.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat