Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamala täyttyy tapahtumista

Uutiset

Alkavana kevätviikonloppuna Sastamalassa on todella vipinää. Luvassa on muun muassa messumeininkiä, nuorten tekemiä lyhytelokuvia ja Tyrvään Mantan reseptejä.

Sastamala-messut

Sastamala-messut pidettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten.

Alkavana kevätviikonloppuna Sastamalassa on todella vipinää. Luvassa on muun muassa messumeininkiä, nuorten tekemiä lyhytelokuvia ja Tyrvään Mantan reseptejä.

Sastamala-messuilla kovatasoiset esiintyjät

Asuminen ja vapaa-aika ovat teemana Vexve Areenalla pidettävillä Sastamala-messuilla. Mukana tuotteitaan ja palveluitaan esittelemässä on noin 70 näytteilleasettajaa.

Messujen kovatasoiseen esiintyjäjoukkoon lukeutuvat muiden muassa erämies ja toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola, hyvinvoinnin lähettiläs Karita Tykkä, Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff sekä stand up -koomikko Riku Suokas.

Museoiden yössä Tyrvään Mantaa ja Sarkia-lattareita

Pukstaavissa ja Sastamalan seudun museossa vietetään lauantaina Museoiden yötä. Kansanparantaja Amanda Jokinen on esillä monipuolisesti.

Ranta-Kukkurissa on uusi Tyrvään Mantan luontopolku. Pukstaavilta järjestetään yhteinen pyöräretki avajaisiin.

Paperikonservaattoriopiskelija Kirsi Kärki Metropoliasta kertoo molemmissa museoissa Tyrvään Mantan reseptien konservoinnista. Kansanparantaja Amanda Jokiseen tutustuttaa Sastamalan seudun museossa avautuva näyttely.

Kirjailijavieraana Pukstaavissa on kulttuuriperinnön monipuolinen ammattilainen ja kirjailija Marja-Liisa Rönkkö. Hänen kanssaan pohditaan kirjoittamista sekä Sastamalan kulttuurielämää ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Musiikkia on luvassa nuorempaan ja varttuneempaan makuun. Lastenkonsertissa kuullaan tarina Muurikki-lehmästä. Veli-Pekka Bäckmanin johtama Jazztamala Singers puolestaan esittää muun muassa Kaarlo Sarkian runouteen sävellettyä latinomusiikkia.

Riku Nieminen nuorten elokuvafestareilla

Sylvään koululla pidettävä valtakunnallinen OmaFilmi-festivaali tuo Sastamalaan nuoria elokuvantekijöitä. Ohjelmistossa on 12-18-vuotiaiden itse kuvaamia lyhytelokuvia aiheesta ”Mun Suomi”. Työpajoissa esimerkiksi näyttelijä Riku Nieminen antaa vinkkejä nuorelle polvelle. Iltagaalassa esiintyvät Brädi, Vilma Alina ja DJ-tuottajaduo KOI.

Ritajärvellä villiinnytään keväästä

Ulkoilua ja retkeilyä on luvassa Ritajärven luonnonsuojelualueella lauantaina. Opastettu kävelykierros lähtee pysäköintialueelta. Laavun nuotiopaikalla ovat tulet valmiina, mutta omat makkarat ja juomat pitää ottaa mukaan. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Ranta-Kukkurissa esitellään tontteja

Rautaveden kansallismaisemaan nousee omakotitaloja kaupungin keskustan tuntumaan järven rantaan. Pientaloalue rakentuu luonnontilaiseen ja kallioiseen metsämaastoon. Tontteja esillään kahvin ja makkaran kera lauantaina iltapäivällä.

Sastamala-messut 20.-21.5. klo 10-16, Vexve Areena, www.sastamalamessut.fi

OmaFilmi-festivaali 20.-21.5., Sylvään koulu, www.omafilmi.fi

Museoiden yö la 20.5., Pukstaavi klo 10–23, Sastamalan seudun museo klo 18–20, www.pukstaavi.fi

Villiinny Ritajärven keväästä la 20.5. klo 12, Ritajärven luonnonsuojelualue, www.visitsastamala.fi

Ranta-Kukkurin tontti-iltapäivä la 20.5. klo 13-18, Tampereentie 160, www.kotisastamalasta.fi

Mantan polun avajaiset la 20.5. klo 15-18, Tampereentie 160, www.visitsastamala.fi

Mantan kammari –näyttely 20.5.-6.8., Sastamalan seudun museo, www.pukstaavi.fi

· · · ·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top