Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Paras tuotto metsistä nopealla viljelyllä

Uutiset

Kuusi valtaa alaa metsissä.

Kuusi

Kuusi.

Kevät on metsänviljelyn sesonkikautta Etelä-Suomessa.

Suomen metsäkeskuksen mukaan tänä vuonna istutetaan lähes 160 miljoonaa tainta 80 000 hehtaarin alalle. Nopea viljely parantaa metsätalouden kannattavuutta, koska taimikon varhaishoidon kustannukset alenevat ja metsän kiertoaika lyhenee.

Metsänviljelystä kolme neljäsosaa tehdään istuttaen. Kevätistutukset ovat edelleen ylivoimaisesti suosituin tapa, sillä keväällä maahan laitetaan noin 130 miljoonaa tainta ja syysistutuksissa loput 20-30 miljoonaa tainta. Siemenkylvöä tehdään 25 000 hehtaarille.

Kuusi valtaa alaa metsissä, sillä lähes 60 prosenttia istutetuista taimista on kuusia. Männyn osuus on pienentynyt viime vuosina reiluun neljännekseen, koivua istutetaan alle viisi prosenttia ja muita puulajeja noin kymmenen prosenttia istutuspinta-alasta.

"Nopea viljely tuo metsänomistajalle parhaan tilin. Välittömästi uudistushakkuiden jälkeen tehty mätästävä muokkaus ja mahdollisimman nopea istutus siemenviljelyskeräysalkuperää olevalla taimella takaa huipputuoton. Jalostetulla taimella voidaan nopeuttaa puun kasvua neljänneksellä metsikkökeräyssiemeneen verrattuna", sanoo metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes Suomen metsäkeskuksesta.

Talousmetsän kiertoaika lyhenee 10-20 vuotta, kun istutuksissa käytetään jalostettuja taimia. Myös puuston tekninen laatu ja arvokkaan tukkipuun saanti paranee.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top