MAINOS

Seitsemän vuosikymmentä kotiseututyötä Punkalaitumella

Uutiset

Talonpoikaismuseo Yli-Kirran pihapiiriä.

Punkalaitumen Museo- ja kotiseutuyhdistys täyttää 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi muun muassa julkaistaan historiikki.

Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin Punkalaitumen kunnantalossa 3.8.1947. Kokouksessa hyväksyttiin säännöt, joissa yhdistyksen tarkoitukseksi määriteltiin ”koota, järjestää ja säilyttää paikkakunnan historiaa ja kulttuuria, erikoisesti elinkeinoelämää esittäviä rakennuksia ja esineitä, elvyttää ja ylläpitää harrastusta ja kunnioitusta Punkalaitumen niin vanhempaan kuin nuorempaankin historiaa”.

Yhdistyksen pyöreitä vuosia juhlitaan Punkalaitumen Päivänä eli 30. heinäkuuta. Yhdistyksen 70-vuotisjuhlan yhteydessä julkaistaan myös yhdistyksen historiikki, jonka on koonnut loimaalainen kirjailija ja toimittaja Raija Kouri. Historiikissa keskitytään nimenomaan yhdistyksen historian käänteisiin ja teoksesta tulee 150-sivuinen.

Tervahauta poltetaan pitkästä aikaa

Museovirasto on jakanut museoiden harkinnanvaraiset valtionavustukset. Punkalaitumen Museo- ja kotiseutuyhdistys ry on saanut 6 200 euroa Yli-Kirran päärakennuksen eli niin sanotun pirttirivin lahovaurioiden korjaamiseen, ulkovuorauksen kunnostamiseen ja ulkomaalaukseen.

Viime kesänä museonmäelle pystytetty sirkkelisaha on tarkoitus kattaa ja myös tervahauta poltetaan museolla pitkästä aikaa. Hauta syttyy 29. kesäkuuta. Muita pienempiä talkootöitä tehdään tiistaitalkoiden yhteydessä.

Uusia kasvoja johtokuntaan

Punkalaitumen Museo- ja kotiseutuyhdistyksen vuosikokouksessa valittiin johtokuntaan erovuorossa olleen Sanna Saliojan tilalle Linda Lähdeniemi ja erovuorossa olleen Terhi Pohjalan tilalle Anneli Paija. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Kalevi Sillanpää ja sihteerinä Aki Mikkola. Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Arto Mettänen. Jäsenenä jatkaa Helena Lindholm, varajäseninä Kari Nieminen ja Hanna Uusi-Kuitti.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top