Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Museot tarjoavat Sastamalan koululaisille harrastetunteja

Uutiset

Suomen kirjainstituutin säätiö on saanut avustuksen lasten harrastetuntien järjestämiseen. Harrastetunneilla voidaan esimerkiksi seikkailla lähiympäristössä ja lempikirjojen maisemissa.

Harrastekerho

Suomen kirjainstituutin säätiö järjesti harrastekerhoja OKM:n tuella myös viime lukuvuonna. Kerhot järjestettiin silloinkin kouluilla, mutta Varilan koulun kerholaiset poikkesivat kertaalleen Pukstaavissa.

Suomen kirjainstituutin säätiö on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustuksen lasten harrastetuntien järjestämiseen lukuvuonna 2017–2018. Summa on 25 000 euroa.

Avustuksen avulla Pukstaavi, Sastamalan seudun museo ja Suomen Kirjainstituutti tarjoavat noin seitsemään paikalliseen ala- ja yläkouluun harrastetunteja, joissa yhdistyy kulttuuriperintö ja sanataide.

“Harrastetuntien sisällöt nousevat museoiden kokoelmista sekä lukemisesta ja kirjoittamisesta, mutta käytännön toteutus muokkautuu työntekijän osaamisen perusteella. Haemme parhaillaan työntekijää tähän projektiin”, kertoo säätiön viestintävastaava Heli Tuominen.

Harrastetunneilla voidaan esimerkiksi seikkailla lähiympäristössä ja lempikirjojen maisemissa. Sanataiteeseen yhdistetään oman paikkakunnan historiaa esineiden, valokuvien ja muistojen avulla. Tarina voi muuttua kuvaksi tai museon esineistä voi syntyä seikkailukertomus. Keväällä harrastetuntien tuotokset kootaan näyttelyksi koululle tai museoon. Harrastetunnit kokoontuvat ennen tai jälkeen koulupäivän.

Parhaillaan harrastetunneista käydään neuvotteluja koulujen kanssa. Koulut on valittu ministeriön järjestämän kyselyn perusteella.

Harrastetunnit ovat osa hallitusohjelman kärkihanketta, joka parantaa taiteen ja kulttuurin saatavuutta lapsille ja nuorille.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top