MAINOS

Helleraja voi rikkoutua loppuviikosta

Uutiset

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää muuttuu vähitellen lämpimämmäksi. Tänä kesänä hellepäivät ovat jääneet vain noin puoleen tavanomaisesta, mutta loppuviikosta hellerajakin saattaa rikkoontua.

Viikon puolivälistä lähtien sää on lämpenemässä. Maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys on alkuviikolla monin paikoin runsasta.

“Aluksi päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 15 ja 20 asteen välillä. Loppuviikolla lämpötila voi kohota paikoin 25 asteen yläpuolelle”, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

Sadekuurot ovat loppuviikolla edelleen paikoin mahdollisia. Sateen kuuroluonteisuudesta johtuen sademäärissä esiintyy paikallista vaihtelua.

Hellepäiviä ollut tavanomaista vähemmän

Ilmatieteen laitoksen mukaan kesän keskilämpötila on tähän mennessä ollut hieman keskimääräistä alempi. Maan etelä- ja keskiosassa on monin paikoin ollut jopa harvinaisen koleaa.

Toukokuusta heinäkuun puoliväliin hellepäiviä on keskimäärin koko maassa runsaat kaksikymmentä. Tänä kesänä hellepäivät ovat jääneet vain noin puoleen tavanomaisesta. Hellepäivien pieni lukumäärä ei koko maan tasolla ole kuitenkaan harvinainen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top