Helleraja voi rikkoutua loppuviikosta

Uutiset

Sadekuurot ovat edelleen paikoin mahdollisia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää muuttuu vähitellen lämpimämmäksi. Tänä kesänä hellepäivät ovat jääneet vain noin puoleen tavanomaisesta, mutta loppuviikosta hellerajakin saattaa rikkoontua.

Viikon puolivälistä lähtien sää on lämpenemässä. Maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys on alkuviikolla monin paikoin runsasta.

"Aluksi päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 15 ja 20 asteen välillä. Loppuviikolla lämpötila voi kohota paikoin 25 asteen yläpuolelle", kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

Sadekuurot ovat loppuviikolla edelleen paikoin mahdollisia. Sateen kuuroluonteisuudesta johtuen sademäärissä esiintyy paikallista vaihtelua.

Hellepäiviä ollut tavanomaista vähemmän

Ilmatieteen laitoksen mukaan kesän keskilämpötila on tähän mennessä ollut hieman keskimääräistä alempi. Maan etelä- ja keskiosassa on monin paikoin ollut jopa harvinaisen koleaa.

Toukokuusta heinäkuun puoliväliin hellepäiviä on keskimäärin koko maassa runsaat kaksikymmentä. Tänä kesänä hellepäivät ovat jääneet vain noin puoleen tavanomaisesta. Hellepäivien pieni lukumäärä ei koko maan tasolla ole kuitenkaan harvinainen.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat