ILMOITUS

Museota esitetään pois kivinavetasta, näyttelytilaksi Tornihuvila

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalan seudun museon toiminta ei jatku kivinavetassa Vammalan seurakuntatalon vieressä, mikäli esitys tulee päätökseksi.

Museotoiminnan näyttelytilaksi osoitettaisiin Tornihuvila Pukstaavin naapurissa ja varastoitavien museoesineiden tilaksi Stormin vanha koulu. Kivinavetalle etsitään muuta, ensisijaisesti alueen elinvoimaa vahvistavaa käyttöä.

Kivinavetan saneeraus ei ole valtuuston hyväksymässä investointisuunnitelmassa vuosille 2017-2019. Se ei ole myöskään investointipainelistalla vuosille 2020-2022. Suunnitelmassa esitetyt investoinnit ylittävät merkittävästi kaupungin normaalin investointitason.

Museokokoelmien haltuunotto käynnistetään esityksen mukaan välittömästi ja siihen varataan 30 000 euron määräraha ensi vuodelle. Tavoitteena on kokoelman museaalisen arvon korostaminen ja sitä kautta tilatarpeen selkeän vähentäminen.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top